Miroslav Lazanski: Signal turskoj vojsci za puč je dao onaj ko želi da zaustavi novi kurs Turske – saradnju sa Rusijom! (INFO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
analiticar
Foto: printskrin /youtube
BEOGRAD – Vojni analitičar Miroslav Lazanski izjavio je da je za sada neizvesno kako će se situacija posle vojnog puča u Turskoj razvijati, niti kako će se završiti i da li će doći do sukoba

On je za TV Pink rekao i da ne vidi ko bi mogao da ima interesa da zaustavi novi kurs turske spoljne politike koji ide ka saradnji sa Rusijom, ka deeskalaciji napetosti na Crnom moru, deeskalaciji rata u Siriji.

„Onaj  ko je zainteresovan da se to zaustavi, taj je verovatno i dao signal delu turske armije da izađu na ulice“, rekao je Lazanski koji nije isključio mogućnost da je inicijalna kapisla mogla da dođe iz inostranstva.

On je napomenuo i da su vrhunski turski oficiri školovani u američkim vojnim akademijama, ali da iz toga ne želi da izvodi analogiju, jer bi to moglo da bude suviše pojednostavljenje te situacije.

analiticar
Miroslav Lazanski (Foto: Jutjub)

Lazanski je ocenio i da je dobar deo turskog društva otisao ka islamizaciji, ali da je neizvesno da li će ići u konfrontaciju sa vojskom.

Lazanski je dodao i da naređenje za pucanje daju generali, dok pucaju obični vojnici, a pitanje je i da li će turski vojnik izvršiti naređenje.

(Dnevne.rs /Izvor: Tanjug)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*