MIROSLAV LAZANSKI: Ako Rusi ZATVORE humanitarni centar u Nišu neće samo Srbija biti gubitnik

NOVINAR
Foto: printscreen/instagram/miroslavlazanski
Rusija i Amerika su opasno “zaratili” zbog humanitarnog centra u Nišu.

Teško da prođe i jedan dan bez neke optužbe ili kontraoptužbe velikih sila kada je reč o objektu u gradu na Nišavi, za koji jedni tvrde da će prerasti u špijunski centar, a drugi da je njegova namena isključivo da se pomaže Srbiji, ali i zemljama u okruženju u slučaju prirodnih katastrofa.

FILMSKI PREOKRET U ISTRAZI UBISTVA U SJENICI: Anela Papića KAMENOM ubila ženska osoba!?

Tako je ruski ambasador Aleksandar Čepurin juče izjavio da „niko ne može da razume zbog čega nije rešen status zaposlenih u Srpsko-ruskom humanitarnom centru”.

[adsenseyu4]

– Bez rešenog statusa, Srpsko-ruski humanitarni centar nema mogućnosti za razvoj, a tu je sve jasno. Imamo sve u dokumentima koje su potpisale vlasti Rusije i Srbije još na početku 2013. Čitajte dokumenta, tamo je sve napisano – istakao je Čepurin, koji je na pitanje kako komentariše optužbe američkih predstavnika da je centar u Nišu špijunski rekao da su vrata tog centra otvorena i da svako može da dođe i uveri se čime se zaposleni bave.

Narodni poslanik Miroslav Lazanski kaže da bi za našu zemlju bila prava katastrofa ukoliko bi Rusija zatvorila centar u Nišu.

USPAVAO GA KAO BEBU: Nokaut o kome još priča u CELA PLANETA (VIDEO)

– Amerikanci su pričali o tom centru kako bi vršili psihološki, politički pritisak na Srbiju. Zaista ne znam zašto se tom centru ne da neki diplomatski status, jer na ovaj način stavljamo i Ruse u nezgodan položaj. Šta ako nedajbože odluče da ugase centar? Došlo je leto, vidimo kakvi sve požari besne po Evropi, šta ako i nas tako nešto zadesi? Mi nemamo avione za gašenje požara i ko će onda biti odgovoran za katastrofu koja bi usledila? – zapitao se Lazanski.

MONSTRUOZNO UBISTVO KOD NEGOTINA: Iskasapio bivšu suprugu na sred sela (INFO)

– Plašim se da polako klizimo u situaciju da nam Rusi saopšte da odlaze iz Niša. Moramo da znamo da pomoć EU u elementarnim nepogodama nije ni približno toliko brza i efikasna kao pomoć Ruske Federacije. Videli smo svi koliko im je trebalo vremena da pošalju jedan helikopter u Crnu Goru kada su tu zemlju zadesile snežne mećave. I na kraju, centar u Nišu je regionalno značajan jer su Rusi odatle pomagali svim zemljama u okruženju u borbi sa požarima i ne vidim razlog za toliku mistifikaciju – naveo je Lazanski.

 

(Dnevne.rs/Intermagazin.rs/Izvor:Alo)

[adsenseyu2]

2 Comments on MIROSLAV LAZANSKI: Ako Rusi ZATVORE humanitarni centar u Nišu neće samo Srbija biti gubitnik

  1. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was curious what all is required
    to get set up? I’m assuming having a blog like yours would
    cost a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100% sure.
    Any recommendations or advice would be greatly appreciated.

    Appreciate it

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*