Ljudi su uvek ljudi: Musliman sahranio komšiju pravoslavca koji nije imao porodicu (INFO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
mestani
Meštani okupljeni u džematu Raštelice, u opštini Hadžići, pripremili su i obavili sahranu komšije Milana Lalušića, koji je preminuo a nije imao porodicu.

HRVATI PRIJATNO IZNENAĐENI: „Bravo Srbi, mi smo prijatelji i ponovo je bratstvo i jedinstvo!“ (VIDEO) (FOTO)

Džematlije, na čelu s imamom Muamerom ef. Mrkonjom i predsednikom Mesne zajednice Hazretom Subašićem, izvršili su sve pripreme i realizovali sahranu komšije pravoslavca, koji je preminuo u 69. godini života.

Milan je svoj životni vek provodio u Raštelici kao rado viđen komšija i prijatelj, pa je džemat izrazio potrebu da mu na ovaj način ukaže počast. Takođe, džemat nije zaboravio da je Milan svojim prilozima učestvovao i u izgradnji džamije.

„Na ispraćaju je bio prisutan veliki broj džematlija, koji su iskopali grob, obezbedili prevoz preminulog, te odali sve počasti koje naš komšija, dobri čovek i zaslužuje“, kazao je za list Preporod mesni imam Muamer efendija.

Lalušić nije imao porodicu niti bližu rodbinu, ali s ovim činom sahrane je iza sebe ostavio veliku porodicu, meštane Raštelice. Nakon sahrane, imam Muamer efendija je ugostio pravoslavne sveštenike koji su prisustvovali sahrani te izrazili pohvale za ovaj komšijski čin.

(Klix.ba)

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
  • Meraklija

    Suze su mi posle citajuci ovaj prilog.Svako dobro i svaki biricet zelim Milanovim komsijama.Ljubav ko nekad.

  • Vasić Dejan

    OVO JE PUT U VEČNOST I ZAJEDNIČKOM ŽIVOT!