Legendarni košarkaš Vlade Divac se u udarnom terminu obratio Amerikancima: „Vaša zemlja greši kada gađa moj narod“ (VIDEO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
KOSARKAS
Foto: jutjub /prinskrin
Košarkaš Vlade Divac gostovao je u čuvenoj emisiji Larija Kinga i u udarnom terminu rekao „Vaša zemlja greši kada gađa moj narod“.

“Tužan sam zbog svega što se dešava u mojoj zemlji. Znate, američki narod je obmanut o onome što se dešava u Jugoslaviji. Užasno je. Pokušavam da razgovaram sa svojom porodicom, jedva mogu da uspostavim vezu. Brat me zvao pre sat vremena. Bombardovanje je. Grozno je”, rekao je Divac.

King: Vlade, gde je tvoja porodica?

Divac: Brat mi je u Beogradu, porodica južno od Beograda. Pokušavaju da nađu mesta u skloništima. Čujem da ima žrtava.

King: Da li misliš da NATO greši?

Divac: Apsolutno greši. Srbija je suverena zemlja.

U nastavku Divac objašnjava da ne razume zašto Amerika bombarduje Srbiju i podržava OVK.

A onda kaže:

– Meni je žao svih žrtava i srpskih i albanskih, ako to znači da su poginuli nevini ljudi. Problem je u nevinim ljudima koji plaćaju cenu zbog toga što političari na obe strane rade. Pokušavam da izvučem iz Srbije bebu mog brata. Tužno je što je ona u skloništu“.

King: Da li su neka prijateljstva u NBA trpela zbog rata?

Divac: Da, svako stoji iza svoje strane. Ja sam ponosan što sam Srbin. Nisam političar, rekao sam to, ali stvarno žalim zbog toga što se sada dešava mom narodu.

Pogledajte šta se desi kada King pita Divca da li ima problema sa Predragom Stojakovićem. I videćete kakva je ljudina.

  (24sata/bulevar.b92.net)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone