KRITIKOVALA AMERIKU: Argentinska predsednica svojim govorom ‘zapalila’ svet

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
Kristina-Fernandez
Foto: Getty Images
Ovde smo bili pre godinu dana i tada je kao „teroristički režim“ označena vlada sirijskog predsednika Asada, a podržani su pobunjenici u Siriji, koji su predstavljeni kao „revolucionari“. Danas smo zajedno kako bismo iskorenili baš te revolucionare za koje se ispostavilo da su teroristi – izjavila je argentinska predsednica Kristine Fernandez na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Većina međunarodnih televizijskih kanala obustavila je prenos i prevod govora predsednice Argentine Kristine Fernandez na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku, nakon što je žestoko kritikovala SAD i njihove saveznike zbog rata sa ISIL-om.

Pre samo mesec dana Argentina je bila prisiljena da proglasi bankrot zbog presude jednog američkog suda, podseća portal “Direktno.hr”.

Uprkos prekida prenosa, glavne tačke njenog govora dospele su u medije preko društvenih mreža.

Ovde smo bili pre godinu dana, i tada je kao “teroristički režim” označena vlada sirijskog predsednika Asada, a podržani su pobunjenici u Siriji, koji su predstavljeni kao “revolucionari”. Danas smo zajedno kako bismo iskorenili baš te revolucionare za koje se ispostavilo da su teroristi – naglasila je Fernandezova.

Podsetila je da su SAD i saveznici nakon napada na Gazu, kada je Izrael počinio strašne zločine i uzrokovao smrt mnogih palestinskih civila, pažnju usmerili samo na rakete koje su pogodile Izrael, a koje nisu prouzrokovale nikakvu štetu, ni žrtve.

Izjave Kristine Kirhner su važne jer dolaze od predsednice države koja je kroz istoriju bila pod velikim uticajem moćnih lobija iz Vašingtona.

(Telegraf.rs) 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

3 Trackbacks & Pingbacks

  1. terrance
  2. frederick
  3. Francisco

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*