KAKO IH IZBEĆI? Možda nikada ne biste pomislili da ove namirnice i sastojci mogu biti kancerogeni

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
 tanjir
Evo šta pokazuju najnovija istrazivanja…

Instant kafa

Vaša brzo spremljena kafa u sebi sadrži akrilamide, koje sadrži i hrana bogata ugljenim hidratima, kuvana na veoma visokim temperaturama poput čipsa.

Kako ovo izbeći?

Koristite tamnu, prženu kafu sa najmanje akrilamida, a što se tiče vaših dragocenih ugljenih hidrata, čips ne pecite u fritezi. A krompir treba potopiti 2 sata pre pečenja u vodu kako bi se izolovali svi loši sastojci.

Riblje ulje

Nedavna istraživanja su pokazala da visoke doze omega 3 masnih kiselina mogu da izazovu rak prostate.

Kako ovo izbeći?

Držite se preporučenih doza. Doktor Teodor Braski sugeriše da se treba ograničiti na dva obroka masne ribe nedeljno.

Elektronska cigareta

U zameni za cigarete nalazi se kancerogeni nitrozamin, koji se nalazi i u duvanu, samo je u elektronskoj cigareti sadržan u mnogo višem nivou.

Kako ovo izbeći?

Istraživanje je pokazalo da 20 minuta meditacije smanjuje potrebu za pušenjem za čak 60% u roku od dve nedelje, bez ikakvog osećaja da nešto izbacujete iz svog života.

Formaldehid u novim košuljama

Formaldehid čini da košulje izgledaju „sveže“, ali on može da izazove rak disajnih puteva.

Kako ovo izbeći?

Pre prvog nošenja tek kupljenju košulju, treba oprati. Tako će se smanjiti nivo formaldehida za čak 60%.

Braon pirinač

Aberden Univerzitet pronašao je da braon pirinač sadrži više arsena u svom spoljašnjem sloju nego beli pirinač.

Kako ovo izbeći?

Uvek ga dobro isperite, a zatim kuvajte. Dok kuvate, odnos vode i pirinča trebalo bi da bude 6:1, na primer 300 ml vode i 50 gr pirinča. Preporučuje se da ga ne jedete više od dva puta nedeljno.

(cdm.me)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
  • Pingback: Adam()

  • Pingback: theodore()

  • Pingback: benjamin()

  • Goran Plećaš

    Eto ti ga sad, ispadne da ono sto je do juce bilo zdravo danas biva kancerogeno. Ko je ovde vise lud? Jel i izvorska voda na putu da postane otrov? Sta je sledece?