IZAZVAO BES NA BALKANU: Putin objasnio gde je ĆIRILICA nastala! (INFO)

predsednik
Foto: Tanjug/AP, Google Maps
Vladimir Putin nedavno se susreo sa predsednikom Makedonije Đorđem Ivanovim. Pored razgovora o aktuelnoj političkoj situaciji u toj zemlji reči je bilo i o ćilici. A stav ruskog predsednika na tu temu izazavao je bes u susednoj Bugarskoj.

Naime, Putin koje se se Ivanovim sastao na Dan slovenske pismenosti, rekao je da slovensko pismo u Rusiju stiglo iz Makedonije.

– Slovenski alfabet je u Rusiju došao sa makedonskog tla – rekao je Putin Ivanovu, koji je odao počast slovenskim prosvetiteljima Ćirilu i Metodiju, tvorcima glagoljice, koja je služila kao baza za sadašnje slovensko pismo.

RUSI U NEVERICI: Putinovi generali iznenađeni VELIKOM MANOM SRPSKIH VOJNIH PILOTA

Prva je reagovala Ekaterina Zahaieva, bugarska ministarka spoljnih poslova, komentarom na Fejsbuku u kome je naglasila da Putin ne zna istoriju.

– Nastajanje slovenske pismenosti ne može se odvojiti od Bugarske države.

Iznenađena sam da predsednik najveće slovenske nacije ne zna istoriju – aludirajući da činjenicu da je Bugarska oduvek želela da prisvoji Makedoniju, što su u nekoliko navrata i uspevali, zbog čega sve što je njihovo smatra za svoje.

Bugarski premijer Bojko Borisov otišao je i korak dalje i naveo da takvim komentarima Rusija pokušava da izvrši pritisak na Sofiju preko Srbije i Makedonije.

UBICO, IZGAZIĆU TE, ODLAZI SE IZ SRBIJE! Vojislav Šešelj uputio brutalne pretnje slavnom glumcu Žarku Lauševiću! (INFO)

(Dnevne.rs/Intermagazin.rs/Izvor:Blic)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*