Istina o Kosovskom boju: Ako su Turci zaista pobedili, zašto su svi do jednog napustili Srbiju posle bitke? (VIDEO)

Srbija
 Vekovima posle Kosovskog boja, istorija je modelovana i podešavana kako je velikim silama odgovaralo. U srpsko biće je utiskivana potpuna neistina da je na Kosovu srpska vojska poražena.

Jedna sasvim prosta činjenica daje potpuni kredibilitet istini da je na Kosovu pobedila srpska vojska a to je istorijska istina da su Turci u Srbiju došli tek decenijama posle bitke.

Da je turska vojska pobedila ostala bi u Srbiji i ne bi se povukla u Tursku. U ovom videu naići ćete na neoboriv zaključak: Nikada se u istoriji nije desilo da pobednik na ratištu napusti dobijenu teritoriju odmah posle bitke. Nije se to dogodilo ni tada jer su Turci sa Kosova otišli kao poraženi. Pogledajte video koji veliku istinu iznosi neskrivenu.

https://www.youtube.com/watch?v=VFCV80Ewz-k

(Webtribune.com)

77 Comments on Istina o Kosovskom boju: Ako su Turci zaista pobedili, zašto su svi do jednog napustili Srbiju posle bitke? (VIDEO)

  • Niđe veze, Darko. Tamerlan ih je napao mnogo kasnije, 15 godina posle kosovskog boja. U bici kod Angore je kao vazal učestvovao i naš despot Stefan Lazarević.
   Posle sloma i raspada turske vojske, kada je Bajazit ostao u okruženju Mongola, Stefan je konjicom napravio proboj do Bajazita. Međutim, Bajazit nije hteo da beži. Oslobodio je Stefana vazalstva, i ovaj je napravio novi proboj kroz mongoske redove. U povratku je pokupio sestru Oliveru sa turskog dvora, i odveo je zetu u Dubrovnik.
   Tamerlan je uhvatio živog Bajazita, stavio ga u kavez i vozao za sobom kao divlju zver. tako je i skončao.
   Interesantno je da je Tamerlan jedino srpske zarobljene vojnike poštedeo i oslobodio. Ranjenicima su čak prvo izvidane rane, pa su pušteni da idu. Sve ostale zarobljene vojnike je dao pogubiti. Hroničari kažu da je tako postupio, jer se divio hrabrosti srpskih konjanika i viteškom ponašanju na bojištu.

  • da imas pravo daj ne seri nemas pojma ni o cemu tursku silu da pobjedi saka ljudi pokorio pola evrope i cjelu ziju sad knez lazar bez zastite ma daj pricaj pricu maloj djeci u turskoj historiji i ne spominje se ova bitka samo dosli pregazili glupost

   • edi razumem ja da tebe vera tera da verujes u turke.Bili su brojniji ali nisu ratovali za isti cilj.Zato mani iemocije vec gledaj istinu pobednik posle boja ne napusta teritoriju.A u sustini i mnoge austriske knjige opisuju ovaj dogadjaj pa procitaj ako vec everujes srpskim kao i turksim.

     • edi veruješ ti u turke više nego u svoje poreklo, pre bitke na kosovu bila je i ona kod bileće, gde su turci isto potučeni, a bili su znatno brojčaniji. ko kaže da je ostao sam, ostao je sa nekolicinom vojske. Treba malo da učis srpsku istoriju pa da se prosvetliš, a i shvatiš da si poturica i ništa više.

   • Edi, Edi, daj malo pročitaj istoriju, makar i ovako unakaženu kakva se servira sa zapada. Baš me zanima zašto su u Parizu, na čuvenoj katedrali NotrDam zvona zvonila tri dana kad je stigla vest da su Lazar i vitezovi “izgubili” bitku? Od radosti što je turskoj sili otvoren put u Evropu?

    • Od radosti što je UBIJEN MURAT ! Zato su se i povukli , da se izabere novi Sultan . Ima indicija ( turskih sumnji ) da je Bajazit ubio Murata da bi što pre došao na vlast.Bez poglavara i glavnokomandujućeg a sa mnogo gubitaka nisu mogli dalje da napreduju pa su se vratili u Tursku.Zapad je slavio pobedu nad Turcima i njihovo “zaustavljanje u pohodu na Evropu” .Tu pobedu su sebi pripisali jer su Srbiju smatrali saveznikom u borbi protiv polumeseca.

   • Edi, aj’ ne lupaj, majke ti! Znaš li ti, nesrećo odrođena, da kosovski boj nije prvi sudar srpske i turske vojske. Znaš li da su se Lazar i Murat sukobili prvo u boju na pločniku, da je tu Lazar Murata potukao do nogu, a sam Murat jedva živu glavu izvukao. Ne bi mu nauk, pa došao po još, i dobio po šta je i došao. Ispustio dušu u Srbiji.
    Kao ne pominje se ova bitka u turskoj istoriji, kao mala, nevažna… Je li, Boga ti? Ja još ne čuh da ijedan narod nevažnom smatra bitku u kojoj je izgubio cara. A, koliko je bila mala i nevažna govore zvona Notrdama, što reče Milan, i sve one silne čestitke koje je (nezasluženo) za pobedu dobijao kralj Tvrtko od rimskog pape i evropskih vladara.

   • E moj….sta si vec ili ko si….odakle si….sta si bio…. i sta ces biti…. turci su najgore mongolsko pleme bez ijedne ljudske vrednosti nas su o jadu zabavili unistili jednu od najnaprednijih evropskih civilizacija, ali se polako izvlacimo, ali koliko su unakazili arapski svet, oko 1100 i neke godine Arapi su bili u matematici, astronomiji, medicini, arhitekturi, moreplovstvu, nacinu zivota, oko 300 do 400 godina ispred Evrope. Evo gde su danas 1000 godina kasnije. Zahvaljujuci nagorem Mongolskom plemenu Turcima. Eto cime se ponosis, Srbine muslimanske vere. Bolje potrazi iz knjiga starostavnih svoje poreklo, vrati se svojim praocevima i ocevima, ispravi nepravdu koju su tvojima, a indirektno i tebi ucinjeli Mongoli pre mnogo leta, jer mira sigurno nemas,.

 1. Srbi se nisu borili na kosovu da sacuvaju Srbiju nego da probiju koridor do Tokija koji su ugrozavali Koreanci….

 2. Boj na Kosovu je imao ogromne posledice po obe strane i Srbija je obuzdala prodor islama u Evropu, nažalost smrt Despota Stefana i razdor medju Srbima je doveo do nestanka srpske države 1459. godine, ali istorija nije zaboravila srpske heroje, kako smo ih mi zaboravili

 3. Вероватно смо у самој битци и победили, али су последице по нас биле далеко теже него по Турке. То је била пирова победа јер се није могла материјализовати на државно-политичком плану. Српска је држава била у паду, а турска у нарастању, тако да је народно предање исправно оценило ову битку као славан пораз. Ратови се воде због власти и моћи, а не због славе и части, како неки наивно мисле. Турска је одмах после битке успоставила доминацију над великим делом Србије. Истина, не кроз директно присуство својих војника, већ кроз вазални однос. Да смо победили, али стварно, да ли би то било могуће?

 4. Samo se treba izdici i sagledati situaciju. Turskoj jeste ta bitka bila vazna. U njoj su izgubili Sultana i princa. Ono cime se mi na Balkanu zanosimo , jeste da smo MI bili tu bitni. A u stvari nasli smo se usred dinasticke borbe. Jedan brat je usred bitke povukao sebi lojanle trupe i udario sa ledja ocu i drugom bratu. Inace oni su izvojevali pobjede rasturivsi , pogotovo centar gdje je bio Lazar. Sve su ih pobili. A poslije toga su se vratili da srede svoje unutrasnje stvari i konsloliduju carstvo. A Brankovic, koji je usred bitke ostao bez “megdandzije“ , Jedini je sa vojskom prezivio. I to mu narodnop predanje nije oprostilo.
  Inace moji pretci, danasnji Crnogorci, tadasnja Zeta, nije ucestvovala jer je i tada bila u sukobu sa Srbijom. Bili su zato Bopsanci i Hrvati. Cak i Albanci hriscani. Ali ni ta takva koalicija pred Turcima nije imala sanse. Da je bilo malo srece i da je Lazar sa centrom izdrzao i prezivio. Pomirio se za Zetom i ojacao odnose sa Tvrtkom. Mislim da bi mapa Balkana danas bila drugacija.

 5. Imam izvore na koje se Deretić oslanja. Srbi su zaista pobedili. međutim, nepuna tri meseca nakon boja na Kosovu, Ugarska je napala Srbiju, želeći da iskoristitrenutnu oslabljenost. Njihova vojska prodire čak do današnjeg Kragujevca, gde su Srbi pripremili odsudnu odbranu. To su opštepoznati podaci, i kog to zanima, lako može da ih proveri. Stefan Lazarević i Milica, videvši da će Ugari osvojti celu njihovu oblast, zovu u pomoć Bajazita. Ovaj pristaje da im pruži pomoć, ali ua uzvrattraži priznavanje vazalnog odnosa. tek tada, Srbija pod Stefanom lazarevićem prihvata vazalni odnos. Pravi razlog tog vazalstva nije bio boj na Kosovu, već napad Ugarske. zajedno sa Turcima (koji su se tada drugačije zvali) Ugari bivaju isterani iz zemlje. Iz tog razloga, Stefan Lazarević se borio na turskoj strani u boju kod Nikopolja. što se tiče ostatka Srbije, koji se nalazio pod vlašću Vuka Brankovića, taj deo Srbije je odolevao do 1392 godine. Tada je, nakon opsade, u turske ruke palo Skoplje, nad kojim je do tada vladao Vuk Branković, koji, uzgred rečeno, nije izdao na Kosovu, već je imao izvanredan učinak. tek nakon 1392 godine, oblast Vuka Brankovića prihvata vazalni odnos prema Turcima, ali Vuk nikada nije slao vojnike. Sve to piše, a kog interesuje, može da pronađe izvore.

 6. PqKM5r You have observed very interesting points ! ps nice internet site. Tis a sharp medicine, but it will cure all that ails you. last words before his beheadding by Sir Walter Raleigh.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*