Evo ko je Milan Beko (VIDEO) (FOTO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
biznismen
Biznismen Milan Beko je bio ministar u vladama SPS, ND i JUL. Učestovao je u nekoliko najvećih privatizacija, a u poslednje vreme pominjao se kao kandidat za direktora „Železnica Srbije“.

Beko je rođen   1961. u Herceg Novom. Diplomirao je 1997. na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, ali nikada nije radio u struci. Prvo zaposlenje bilo mu je u pozicija direktora maketinga u marketinškoj agenciji Spektra. Ubrzo je postao suvlasnik Spektre zajedno sa Vladimirom Popovićem Bebom. Nakon toga se okreće trgovini i osniva firmu DiBek.

U politiku se uključuje posredno kroz marketinšku kampanju DS-a za izbore 1993. godine. Kasnije postaje blizak vladajućoj strukturi, pa 1997, kao nestranački stručnjak, postaje ministar za vlasničku transformaciju u Vladi Mirka Marjanovića.

Poznat je i kao autor Zakona o privatizaciji koji je važio do 2001. i po prodaji 49 odsto vlasništva Telekoma grčkom OTE-u i italijanskom STET-u. Dve godine kasnije prelazi u Saveznu Vladu Momira Bulatovića.

Bio je i predsednik UO kragujevačke „Zastave“, ali je tu funkciju napustio posle bombardovanja 1999. godine.

Na izborima 2000. godine bio je nestranački kandidat za poslanika na listi JUL-a.

U 2000-tim učestvovao je direktno ili posredno u nekoliko velikih privatizacija – kupovini najvećih srpskih mlekara, “Knjaz Miloša”, “Luke Beograd”, kao i privatizaciji “Večernjih novosti” i “C marketa” sa Miroslavom Miškovićem.

Milan Beko upucan na Dedinju

Biznismen Milan Beko ranjen je danas popodne u klasičnoj sačekuši na Dedinju, potvrđeno je Tanjugu iz dva izvora.

Nako saznaje N1, napadač je iskočio iz žbunja i u Beka ispalio najmanje pet hitaca, od kojih su ga dva pogodila u stomak.

Njegov lični vozač ga je u teškom stanju odvezao u Urgentni centar, gde je podvrgnut operativnom zahvatu.

Zahvaljujući prisebnosti vozača, koji je vozilo u kojem je bio Beko vratio unazad, sprečen je veći napad.

Tragovi hitaca vide se na staklu desnih prednjih vrata automobila kojim je Milan Beko, nakon ranjavanja, prebačen u beogradski Urgentni centar, javlja izveštač RTS-a.

Uviđaj je u toku, a na mesto nesreće stigao je i načelnik beogradske policije Veselin Milić.

Na Bekovoj kući nalaze se sigurnosne kamere čije snimke pregleda policija.

Milić: Verovatno dva izvršioca napada na Beka

Načelnik beogradske policije Veselin Milić izjavio je večeras da su najverovatnije dva izvršioca učestvovala u napadu na biznismena Milana Beka.

Milić je za Tanjug rekao da je policija odmah preduzela sve mere i aktivnosti, da je Beka njegov vozač prevezao u Urgentni centar i da se najverovatnije radi o dve prostrelne rane.

On je ponovio da su u napadu najverovatnije učestvovale dve osobe, izvršilac i pomagač, a da ne može da iznosi više podataka u cilju istrage.

„U pitanju je teško delo ubistvo u pokušaju za koje je nadležno Više tužilaštvo, a policija je preduzela sve mere i radnje da se otkriju izvršilac i pomagači“, rekao je on.

Kako je naveo, policija je blokirala sve glavne saobraćajnice na teritoriji Beograda, angažovane su sve operativne ekipe i radi sve da se što pre otkriju napadači i rasvetli slučaj.

„Kontrolišu se sva sumnjiva lica koja odgovaraju opisu izvršilaca krivičnog dela“, rekao je on.

Milić je naveo za RTS da policija nije imala informacije da je bilo pretnji po bezbednost Milana Beka niti indikacija da tako nešto može da se dogodi.

Uviđaj ispred kuće Milana Beka na Senjaku je još u toku, rekao je Milić.

Kako javlja izveštač RTS-a, operacija Milana Beka je bila izuzetno teška, ali uspešno završena.

Operaciji je prisustvovao i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Policija traga za napadačem.

Povrede opasne po život

„Milan Beko zadobio povrede opasne po život. Operacija uspešno završena i njegovo stanje je za sada stabilno“, kaže zamenik direktora Urgentnog centra Dušan Jovanović.

Isped Urgentnog Kostić, Jovanović, Spasojević, Tomanović

Ispred Urgentnog centra, u koji je odmah posle upucavanja zbog operacije prevezen Milan Beko, okupila se grupa njegovih prijatelja i saradnika, među kojima su Miodrag Kostić, Toplica Spasojević, Čedomir Jovanović, Milorad Vučelić i advokat Zdenko Tomanović.

Ispred ulaza u Urgentni centar nalazi se i policija, što je rutinska procedura kad su u pitanju slučajevi ranjavanja vatrenim oružjem.

RTS je na svom youtube kanalu objavio snimak sa mesta napada na Milana Beka.

 (Tanjug/RTS/N1/mondo)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

1 Comment on Evo ko je Milan Beko (VIDEO) (FOTO)

  1. Хе, да су живи изгледа да би били испред ургентног и „кум“ и „шиптар“ 😉

3 Trackbacks & Pingbacks

  1. Martin
  2. jordan
  3. Gene

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*