Emir Kusturica: Da Putin nije došao, nas Srbe bi sravnili sa zemljom

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Mišljenje

Proslavljeni režiser Emir Kusturica izjavio je da bi Zapad sravnio Srbe sa zemljom da se nije pojavio Putin.

Kusturica je u intervjuu za „Rusku gazetu“ rekao da je pojava Vladimira Putina ponovo oživela ideju o kulturnom i verskom jedinstvu naša dva naroda — srpskog i ruskog.

Kusturica: Antifašista je fašista, a fašista — demokrata
„Pojava Vladimira Putina ponovo je oživela tu značajnu ideju. Mi ponovo postajemo svesni da nismo sami na ovom svetu“, ocenio je Kusturica.

Govoreći o bombardovanju SRJ 1999. godine, Kusturica je rekao da su tada SAD i Evropa kaznile Srbiju zato što smo uvek bili saveznici Rusije na Balkanu i „zato što mi, kao i Rusi, ispovedamo pravoslavlje“.

„Da Putin nije došao, nas, Srbe, sravnili bi sa zemljom. Taj čovek je vratio duh i dostojanstvo svome narodu, a sama Rusija se sada vraća na mesto u svetskoj hijerarhiji koje joj pripada. Sećam se, još za vreme Jeljcina, kad sam gostovao u jednoj televizijskoj emisiji u Moskvi. I rekao sam tada nešto o Dostojevskom. Voditeljku je to veoma iznenadilo.

U tim godinama mnogi Rusi su bili zaboravili na to da su u njihovoj zemlji živeli Čehov, Ljermontov, Ljeskov, Bunjin, da su stvarali Pudovkin i Ejzenštajn“, rekao je Kusturica.

(rs-lat.sputniknews.com)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*