ŠTA MISLITE: DA LI TREBA PRATI PIRINAČ PRE KUVANJA?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
hrana
pixabay /dnevne.rs
Neko pere pirinač pre kuvanja, neko ga ne pere, međutim, radili to ili ne, nameće se pitanje da li je pranje pirinča neophodno?
 Za početak, važno je da znate da ukoliko golim okom primetite bilo kakve nečistoće ili prljavštinu u pirinču, odmah treba da ga operete. To se najčešće dešava kad kupujete pirinač u rinfuzu.

S druge strane, čak i ako vam se čini previše beo i nekako savršen, opet ga operite, jer se dešava da se u pakovani prinač iz uvoza dodaju raznorazne stvari, poput glukoze ili pirinča u prahu, kako bi bio savršeno beo.

I još nešto, tvrdnja da se ispiranjem pirinča gube njegova važna hranljiva svojstva, nije tačna.

Ukoliko operete prinač pre kuvanja možete da očekujete sledeće. Osim što ćete otkloniti nečistoću i višak skorba, kuvani pirinač biće rastresitiji i neće se kuvanjem pretovriti u lepljivu kašu.

To je naročito važno ako želite lep, rastresit obrok.

Međutim, nema potreba da preterujete, lagano ga prstima mešajte, a vodu promenite jednom do dva puta. Voda nikada neće biti prozirna.

Dakle, odgovor je da, perite pirinač.

(Zena.blic.rs)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone