PROFESIONALNI KUVARI: Da li na ispravan način pripremate pire krompir? (UPUTSTVO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
hrana
Foto: Zena
Svi mi smatramo da je pire krompir sigurno jedno od najjednostavnijih jela koje znaju pripremiti čak i oni nešto manje vešti u kuhinji. Ali, jeste li se ikada zapitali da li na ispravan način pripremate pire krompir? Čitajte dalje i otkrijte.
 Postoji jedna mala začkoljica koja će vaš pire od klasičnog pretvoriti u perfektan, a sigurni smo da za ovaj trik niste nikada čuli.Naime tajna savršenog krompira je verovali ili ne repa. Da, upravo ono zimsko korenasto povrće koje je poprilično zapostavljeno u našoj kuhinji.Sve što treba da uradite jeste da ogulite i dobro očistite repu od vlakana i stavite da se kuva sa krompirom i kad ga budete pasirali, repa će mu dati posebnu prozračnost.

Profesionalni kuvari kažu i da će pire krompir biti sigurno ukusniji i bolji ako koristite više vrsta krompira.

                         

(Lifepressmagazin.com/S.L.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone