PET PREDLOGA: Ispijte jedan od ovih napitaka, i postanite pametniji!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

napici

Pet predloga zbog kojih će vaš mozak pokazati zavidne rezultate!

SOK OD NARA

Ovo egzotično voće je bogato posebnim antioksidantima koja poboljšavaju vaše kognitivne sposobnosti i memoriju. Ispijanje ovog soka svakodnevno pomoći će vam više nego što biste očekivali.

ČAJ

Čaj je sjajan napitak, koji će poboljšati aktivnost vašeg mozga, što je postalo jasno kada je pronađen u zelenom čaju pronađen epigalokatehin galat, koji pobošljava rast moždanih ćelija i memorativnu sposobnost. Čaj je takođe bogat antioksidantima, a ispijanje čak jedne šolje crnog čaja dnevno može da pokaže zavidne rezultate.

KAKAO

Flavonoli iz kakaa su delotvorni u relaksiranju krvnih sudova, koji zauzvrat smanjuju krvni pritisak, a ispijanje šolje toplog kakaa redukuje rizik od moždanog udara.

ŠEJKOVI SA BOBIČASTIM VOĆEM

Kupine i borovnice poboljšavaju aktivnost neurona i sprečavaju oštećenja mozga, a takođe pozitivno utiču na memorativne sposobnosti.

ČAJ OD KURKUME SA CIMETOM

Možda vam se čini kao čudna i nepoznata kombinacija, ali ovaj napitak sprečava demenciju, a veruje se da ako dodate malo maslinovog ulja, možete da sprečite i nastanak Alchajmerove bolesti, piše „Men’s Health“.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*