OVO JE NAJSTARIJI SRBIN, DRAGOLJUB NAPUNIO 107 GODINA: Nema recept za dugovečnost, ali ovo radi svakog dana! (VIDEO)

deda
Printskrin/Youtube/Elta HD
Ovaj deka ima sedmnoro dece, 11 unučadi, 15 praunučadi i tri rata iza sebe

Proslavio je 107. rođendan, a svaki slobodan trenutak provodi radno! Da, to zaista jeste slučaj kod Dragoljuba Galića iz Goleša kod Banjaluke, za koga sa razlogom veruju da je najstariji Srbin izRepublike Srpske.

Ovaj deka ima sedmoro dece, 11 unučadi, 15 praunučadi i tri rata iza sebe. I ne samo to, dočekao je i da unuku isprati u penziju, piše portal rtrs.tv.

[adsenseyu4]

Recept za dugovečnost nema, ili ga se bar ne seća. Bez obzira na godine, on svoje vreme, kako kaže, provodi radno.

Volim da radim kad mogu, a kad ne mogu, e onda je problem. Najviše volim da kosim travu kada je lepo vreme – kaže Dragoljub.

Od svog dede mnogo je naučio Veselko Galić.

Deda je sve probleme s kojima se suočavao u životu prebrodio kroz rad. Čak i sada u 107. godini ima volju da radi kao da će živeti još sto godina – kaže Veselko.

[adsenseyu5]

Dok nije doživeo stotu godinu, lekaru maltene nije ni išao. Međutim, pre šest godina, najstarijem Galiću je ugrađen stent, što ga je svrstalo u trećeg najstarijeg pacijenta na svetu koji je podvrgnut ovom zahvatu.

Ulazak u 108. godinu svakako je bio za slavlje, pa je Dragoljub sa svojom rodbinom nazdravio uz šljivu i šampanjac.

Pretpostavlja se da je Galić sada najstariji Srbin na svetu, pošto je pre dve nedelje u 110. godini preminuo do tada najstariji Srbin Jovan P. Jovanović iz Sarajeva, dok je u aprilu ove godine u 107. godini umro nastariji žitelj Srbije Milivoje Matejić iz sela Desine.

(Dnevne.rs /Telegraf.rs)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*