O POŠTENJU NAJVIŠE PRIČAJU ONI KOJI GA NEMAJU: Evo kako se u životu sve vrati istom merom (POUČNA PRIČA)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
postenje
Foto: pixabay
Bio jednom jedan seljak koji je prodavao maslac pekaru. Jednoga dana, pekar posumnja u seljaka i odluči da izmeri maslac da vidi da li mu je seljak dao tačno jedan kilogram.

Imao je šta i videti – bilo je manje maslaca nego što mu je seljak rekao. Toliko se razbesneo da je tužio seljaka.

Sudija upita seljaka da li koristi vagu za merenje. Seljak odgovori: „Poštovani sudija, ja sam prost čovek. Ne koristiim ove moderne vage, ali imam jednostavan kantar.”

Sudija ga onda upita da objasni kako meri maslac. Seljak odgovori:

„Poštovani sudija, mnogo pre nego što je pekar počeo da kupuje maslac od mene, ja sam svakoga dana kupovao kilo hleba od njega. Svakoga dana kada pekar donese hleb, ja ga stavim na jedan kraj kantara i odmerim mu tačno toliko maslaca na drugoj strani. Ako je neko kriv, onda je to pekar.”

Naravoučenije: U životu nam se uvek sve vrati istom merom. Nekim ljudima je nepoštenje preraslo u naviku, tako da više i ne znaju šta je istina. Ali koga oni to zavaravaju? Samo sami sebe.

              

(Dnevne.rs /Family.rs)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
  • http://www.teslinojedinstvo.co.rs Остоја Генијалац Рајић

    PREDIVNA PRIČA, SVAKA ČAST

  • https://www.facebook.com/Giurggino Ђурђе Радивојевић

    Nešto to ne vidim kod ovih lopova Rotšilda da im se vratilo …

  • Rade Milojevic

    Sad mi je jasno kako je Toma napravio onoliko kuća ali zašto napravi onoliku crkvu, sigurno da se moli za izdajstvo Kuma !!!