NAKON 30 GODINA: OLIVER DRAGOJEVIĆ iskreno o srpskim pevačima

pevač
Foto: Printscreen/fejsbuk
Dragojević je priznao da neke svoje pesme iz filmske muzike kao što su “Zašto sve što je lepo ima kraj” iz “Nacionalne klase”, pesme “A sad adio” iz serije “Vruć vetar” nije čuo četrdeset godina

Oliver Dragojević ne samo što 30 godina nije dolazio u Srbiju, već je i retko davao izjave za ovdašnje medije.

Urednik Nedeljnika Branko Rosić prošlog vikenda se u Splitu sedeo je nekoliko sati u Splitu sa jednim od najpopularnijih pevača bivše Jugoslavije, iz čega se izrodio prvi njegov veliki intervju za srpske medije od raspada velike Jugoslavije.

Dragojević je pričao i o Zdravku Čoliću kao i o drugim kolegama iz sveta muzike iz Srbije.

„JA SAM GA RODILA, JA ĆU GA I UBITI“: Otkrivene nove pojedinosti JEZIVOG UBISTVA trogodišnjeg dečaka (INFO)

“Čola je glasovno jak. Čola peva tako da mu je sve u ekspanziji. Ja sam lagani tip. Nisam nikada bio preglasan i to je bila moja prednost. Meni je sve što sam radio u životu bilo smireno. Imao sam 1978. turneju po Jugi i sve one velike, džambo plakate koji su najavljivali koncerte sam poskidao. Nisam ih želeo. Nije mi se sviđala agresivna kampanja nego da sve bude lagano. Imali smo turneju Kemal Monteno i ja i krenuli smo od Đevđelije, a završili smo je u Mariboru gde smo prodali samo pet karata”, rekao je u intervjuu Dragojević.

Dragojević je priznao da neke svoje pesme iz filmske muzike kao što su “Zašto sve što je lepo ima kraj” iz “Nacionalne klase”, pesme “A sad adio” iz serije “Vruć vetar”; pa Bauerov “Boško Buha”, Šotrine “Priče iz radionice” nije čuo četrdeset godina.

Spomenuo je i Marinu Tucaković kada se povela priča o mizici iz “Nacionalne klase”.

“Jedanput sam naleteo na neku TV emisiju i u žiriju su bili Miroslav Ilić, Marina Tucaković, Svetlana Veličković, Bora Čorba i Haris Džinović. Neki takmičar peva i završi. I pitaju Marinu Tucaković: “Kako je?” Ona kaže: “Ja sam razumela prve dve reči, ostalo ništa”, a Miroslav Ilić se nadoveže: “Sve ćeš manje da razumeš”.

Što se tiče tih hitova i tih ljudi, bila je dobra saradnja sa Kornelijem Kovačem. Tada smo Bisera Velentanlić, Dalibor Brun, Meri Cetinić i ja uradili jedan nastup u Beogradu i jedan u Sarajevu i raspali smo se”, rekao je Oliver Dragojević.

„JA SAM GA RODILA, JA ĆU GA I UBITI“: Otkrivene nove pojedinosti JEZIVOG UBISTVA trogodišnjeg dečaka (INFO)

Na pitanje šta je danas Split? Da li je to grad Miljenka Smoja, Borisa Dvornika, Olivera…, odgovorio je:

“Nema toga više. Ali nijedan grad na svetu nije danas ono što je bio nekad”.

(Dnevne.rs/Izvor:Nedeljnik.rs)

1 Comment on NAKON 30 GODINA: OLIVER DRAGOJEVIĆ iskreno o srpskim pevačima

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*