NAJTRAŽENIJI CVET U SVETU: Svaki dom treba da ima bar jedan (FOTO)

cveće
Foto: pixabay
Sveće, čaše, skupocene narukvice, skulpture… pa čak i kondomi! Veorvali ili ne, nema predmeta koji se danas ne pravi u obliku kaktusa!

Da li je kaktus najtraženija biljka sadašnjice i zašto je to tako?

Ko bi bolje umeo da odgovori na ovo pitanje od Džinele Leon, vlasnice prvog butika kaktusa u Londonu, otvorenog u leto 2016. godine.

[adsenseyu5]

“Najviše se traže veliki kaktusi i svakog vikenda prodam bar jedan mada svaki takav primerak košta najmanje oko 350 funti”, otkriva Džinela londonskom Gardijanu.

“Kaktusi odgovaraju ljudima mlađe generacije, koji žele da rade sve manje a dobiju sve više.”

NEVEROVATAN TRIK, POGLEDAJTE: Uzela je nož i sunđer i napravila nešto zbog čega će je žene OBOŽAVATI (VIDEO)

Prema rečima ove londonske cvećarke, kaktusi se izuzetno “dobro slikaju”. Kako živimo u eri Instagrama i Pinteresta, čini se da je apsolutni imperativ imati bar nekoliko biljaka koje su lepe na slikama. Verovali ili ne, Pinterest stranice sa temom tipa “biljke na ružičastoj pozadini” (Plants on Pink) imaju i više od 10 miliona pratilaca.

[adsenseyu1]

Otkako se zaljubila u kaktuse, Džinela je obišla više hit destinacija na svetu za ove bodljikave lepotane i upoznala druge ljubitelje. Njen kolega Karlos Morera (32) iz Kalifornije smatra sebe novom generacijom poklonika i dilerom kaktusa. “Mnoge vrste su danas zaštićene”, podseća on, a na glavnom londonskom aerodromu Hitrou više od 10 odsto zaplenjenih biljaka su upravo kaktusi!

 

cveće
Foto: Printscreen/Instagram/Stil

I stari i novi kaktusari slažu se u jednom: svojom skulpturalnom lepotom, prelepim cvetovima i poslovičnom otpornošću, kaktusi će preživeti sve trendove!

NOVA NEVOLJA ZA ZORANA MARJANOVIĆA: Oduzeli mu starateljstvo nad ćerkom Janom (INFO)

Pridružite se i vi planetarnom društvu obožavalaca – možete da negujete kaktus bilo gde, u saksiji od terakote, u staroj šerpi ili loncu, u alpinetumu od malih kaktusa u vašoj dnevnoj sobi – mogućnosti su neograničene.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Stil.Kurir.rs/izvor:Lepa&Srećna)

[adsenseyu2]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*