NAJPAMETNIJI DEČKO U SRBIJI: Žarko Stevanović je POBEDNIK svih pobednika u SLAGALICI (VIDEO)

takmičar
Foto: printscreen/youtube
Žarko Stevanović, student beogradskog Fakulteta organizacionih nauka, šampion je “Super Slagalice”, u kojoj su se takmičili pobednici poslednjih 40. ciklusa popularnog kviza.

“Ovo mi je bio cilj kad ste me pozvali. Ovo sam želeo, mada su protivnici bili veoma jaki. Nećete me videti neko vreme, doći ću ponovo za 20, 30 godina”, našalio se Žarko posle proglašenja pobede.

DOŠLA SAM U BEOGRAD IZ AUSTRALIJE NA 10 GODINA MATURE: „Ispalila sam se kao NIKAD u životu!“

U januaru 2011. godine nešto je pretraživao na internetu i “natrčao” je na reč slagalica. Rekao je sebi: “Što da ne” i poslao prijavu za kviz koji se više od dve decenije emituje na Radio-televiziji Srbije.

[adsenseyu4]

Žarko je najpre pobedio u 94. ciklusu kviza “Slagalica”, a sada može da se podiči da je veliki šampion, jer je pobedio sve rivale, pobednike poslednjih 40. ciklusa.

Prvi put je učestvovao u ovom kvizu kad je imao samo 16 godina i tada je stigao do trećeg mesta. Jedan je od najmlađih visokoplasiranih takmičara u istoriji kviza (16 godina).

Šest godina kasnije, 23-godišnji Žarko je u superfinalu 100. ciklusa “Slagalice” pobedio Vladimira Nikolića (pobednika 64. ciklusa).

Posle prve večeri, Vladimir je imao blagu prednost 109:101, druge večeri Žarko je preokrenuo u svoju korist – 250:146, a već posle treće večeri bilo je jasno da će mladi studentodneti pobedu (367:212).

DA LI STE IKADA VIDELI OVAJ POTEZ? Cela planeta još priča o ovom neverovatnom udarcu Novaka Đokovića (VIDEO)

Poslednje četvrte večeri, Žarko je samo potvrdio trijumf i “overio” šampionsku titulu, rezultatom 462:329.

U nedavnom intervjuu za časopis FON-a, Žarko je rekao da je od malena voleo da čita i “guta” informacije.

“Interesovanje za učešće u kvizu mi se nije javilo odjednom, već se skupljalo godinama. Naučio sam da čitam sa otprilike tri godine i odmah sam se ‘bacio’ na atlase i velike dečije enciklopedije, bile su mi veoma zanimljive zbog slika, a i zbog raznih spiskova na primer glavnih gradova, engleskih kraljeva i slično. Imao sam običaj da se ne igram napolju, već da sedim u kući i čitam… Ta praksa se nastavila i tokom mlađih razreda osnovne škole, gotovo svakodnevno sam uživao u takvim knjigama i koristio sam svaku priliku da čitam.

[adsenseyu1]

U tom uzrastu sam prvi put i primetio kvizove na televiziji, a aktuelni su tad bili Kešolovac sa Dejanom Pantelićem, Ruski rulet sa Irfanom Mensurom, Milioner sa Ivanom Zeljkovićem i naravno, Slagalica. Tad sam još primećivao koliko znam i testirao sam svoje znanje što sam više mogao, ako nešto ne bih znao pronašao bih po knjigama i pročitao. Može se reći da sam još u to vreme jedva čekao da napunim dovoljno godina da se pojavim na televiziji i pokažem sebi i drugima koliko i šta znam”, rekao je Žarko.

PORUKA LEKARA IZ TIRŠOVE KOJA POGAĐA U SRŽ PROBLEMA: „Pijemo antibiotike 8 puta više nego zapadnjaci, decu za svaku sitnicu vodimo kod doktora“

Pobednik Žarko dobio je 400.000 dinara i put u Tursku, Marmaris, 10 noćenja, drugoplasirani Vladimir dobio je 160.000 dinara i putovanje špansko letovalište Kosta Brava, a trećeplasirana Sanja dobila 100.000 dinara i letovanje na grčkom ostrvu Samos.

 

(Dnevne.rs/Kurir.rs/izvor:Mondo)

[adsenseyu2]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*