NAJLEPŠA ŽENA BIVŠE JUGOSLAVIJE: Bila je miljenica Josipa Broza i diva raskošnog glasa (VIDEO)

pevačica
Foto: Youtube printscreen / postovalac3
Ako ste se nekad pitali koja je pevačica bila omiljena Josipu Brozu Titu, odgovor se krije u imenu Vere Cvetinović, novosadske novinarke, voditeljke i pevačice.

Vera Cvetinović Titu je pevala trideset puta, a on je često po nju slao vozača i luksuzni auto kako bi njegove zabave upravo ona uveličala pesmom. U doba najveće televizijske popularnosti, nazivali su je jednom od najlepših žena u Jugoslaviji.

UŽASNI DETALJI HAPŠENJA PEDOFILA: Roditelji čuli VRISAK DEVOJČICE i zatekli jeziv prizor u sobi (INFO)

“Tih godina sam pevala pesme Ivice Šerfezija, Đorđa Marjanovića i Tereze Kesovije. Kada sam s društvom krenula na turneju po Južnoj Americi, naučila sam i tatine zagorske i mamine srpske pesme. U međuvremenu, Izvršno veće Vojvodine je u jesen 1974. u Mošinoj vili na Fruškoj gori pripremalo prijem za Josipa Broza, pa su me pozvali da prvi put pevam Titu.

U to vreme nosile su se mini suknje, a ja sam na prijem u prirodi krenula sa starom bakinom dugom haljinom, kojom sam privukla njegovu pažnju, jer sam rekla da je izrađena od starih zavesa iz Zagorja”, rekla je Vera jednom prilikom.

[adsenseyu1]

Ipak, Verina pevačka karijera bila je samo hobi. Nakon što je diplomirala novinarstvo, zaposlila se kao voditeljka i muzička urednica na radiju Novi Sad, a kasnije i kao televizijska voditeljka.

Titu je pevala sve do smrti, 1980. godine

Naknadno je kazala da je Tito bio vidno bolestan i da ju je to jako ražalostilo. Poslednji put je Tito navodno tražio da sedi pored njega, a njegove pudlice su je uznemiravale pri izvođenju pesme.

DETALJI NESREĆE U NIŠU: Policajac JECAO na ulici kada je pokosio devojčice i ponavljao JEDNU REČENICU (INFO)

I danas živi u Novom sadu i vlasnica je malog hotela koji je prepun slika Tita i Jovanke.

(Dnevne.rs/Stil.Kurir.rs/Izvor:index.hr)

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*