Ljubav: Predstavljamo vam sedam znakova koji će vam pokazati da li ste u lošoj vezi

decko-devojka
Svako od nas, u vezi, ponekad bude preplavljen destruktivnim emocijama koje je teško kontrolisati, tako da nije strašno ako vam se s vremena na vreme desi neki emotivni izliv. Međutim, ako to postane pravilo, zapitajte se da li ste u zdravom odnosu

Kada ste u novoj vezi, ponekad ne vidite činjenice koje pokazuju da se radi odestruktivnom odnosu koji vam neće doneti ništa dobro.

VEZA VAS ISCRPLJUJE

Istraživanja su pokazala da 70 odsto energije gubimo zbog emocija. Jedan od glavnih pokazatelja u kakvoj ste vezi je osećaj koji imate nakon što ste proveli vreme s partnerom. Možete se osećati motivisano, nadahnuto i srećno, ali i iscrpljeno.

Foto: Profimedia

PLAŠITE SE

Ako razmislite dva puta pre nego bilo šta kažete partneru ili ste u konstantnom strahu da biste ga mogli naljutiti ili uznemiriti, to je jasan signal da vaša veza nije uravnotežena.

Foto-ilustracija: European Parliament

SLEDITE NAVIKE PARTNERA

Ako, na primer, osećate obavezu da pijete više nego što želite kada izađete s parnerom ili smatrate da treba da počnete da pušite kako biste ga impresionirali, dobro razmislite. Takva veza vas tera na loše navike.

Foto-ilustracija: Profimedia

LJUBOMORA

Ljubomora i posesivnost su pokazatelji kompleksa i frustriracija. Možete biti srećni ako vaš partner želi da zna sve o vama, ali ponekad to ljudi ne čine zbog ljubavi, nego zbog nesigurnosti. To nije zdravo i može biti simptom većih problema, paranoje ili nekih drugih poremećaja. Takvo ponašanje “guši” partnera.

Foto-ilustracija: RomanceWays.com

GREŠKE IZ PROŠLOSTI SU ČESTA TEMA

Ako se partner često priseća vaših grešaka iz prošlosti, to nije dobro. Kada je vaš partner nesiguran i kada imate neki problem, on se priseća vaših grešaka i poredi ih s novonastalom situacijom. Ne fokusira se na rešenje, nego na “duhove prošlosti”, zbog čega veza postaje sve teža.

Foto-ilustracija: Profimedia

VEZA JE FOKUSIRANA NA PARTNERA

Kada prestanete da poklanjate pažnju bliskim prijateljima i porodici jer partner želi sve vaše vreme, to takođe nije dobro. Porodicu i prijatelje ne treba zapostaviti.

Foto-ilustracija: Profimedia

PARTNER JE PREVIŠE ZAVISTAN

U nekim vezama jedan partner je zavistan od drugog, i kada voljena osoba nije u blizini, partner postaje nesiguran i neraspoložen. To dovodi do neizdržive potrebe da bude s voljenom osobom 24 sata dnevno, što nije dobro za vezu. Takvo ponašanje može rezultirati posesivnošću i uhođenjem. Preterano zavistan partner vam nije potreban.

(Telegraf.rs / Klix)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*