IZBEGNITE IH PRED USKRS: 5 najvećih grešaka koje pravite pri kuvanju jaja (INFO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
farbanje
Foto: pixabay /dnevne.rs
Da za veliki praznik ne biste ostali sa gomilom popucalih jaja neupotrebljivih za farbanje, saznajte šta treba da izbegavate 

Nema velike filozofije u pripremi kuvanih jaja, ipak ove greške u spremanju mogu da pokvare sveopšti utisak o ovoj namirnici, piše Stvarukusa.rs.

Korišćenje pogrešne šerpe

Nikako ne pokušavajte da skuvate više jaja u maloj šerpi. Osim što se neka neće dobro skuvati, druga mogu da popucaju pod pritiskom.

Ne stavljajte sirova jaja u proključalu vodu

Ako mislite da ćete tako skratiti proces kuvanja, varate se. Pravilo je da jaja uvek kuvate u hladnoj vodi. Tako će temperatura podjednako rasti, jaja će se ravnomerno skuvati i neće pući.

Ne kuvajte sveža jaja

Tvrdo kuvana jaja mogu biti nezgodna za ljuštenje. Što su jaja starija, to će se lakše skidati ljuska sa njih.

Prekuvana jaja

Ovo može svakome da se desi, ali ukoliko ne želite da dobijete jaje koje izgleda nejestivo onda nikako nemojte da ga kuvate duže od 10 minuta.

Posle kuvanja operite jaja u hladnoj vodi

Kod jaja, ali i drugih namirnica proces kuvanja ne prestaje onog momenta kada sklonite šerpu sa šporeta. Ukoliko ne želite da prekuvate jaja, operite ih u hladnoj vodi odmah posle kuvanja.

(stvarukusa.rs)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone