HRONO PROJA (recept)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

prosena

Prosto i jednostavno proja.

SASTOJCI

  • 4 jaja
  • 2 šolje prosenog brašna
  • 1 šolja ječmenog brašna
  • 1ipo šolja kisele vode
  • 1 prašak za pecivo
  • 1ipo kašičica soli
  • 1/2 šolje ulja od koštica grožđa
  • 200 gr sira (ukoliko stavite slani sir smanjite količinu soli)
  • 2 kašike semnki bundeve (golice)

UPUTSTVO

  1. Penasto umutite jaja dodajući postepeno ulje. Zatim dodajte brašna pomešana sa praškom za pecivo i so. Umutite smesu a zatim dodajte i vodu. Nju dodajte postepeno dok ne vidite da ste dobili smesu malo gušću nego za palačinke.Smesu prespite u podmazan pleh ili obložen pek papirom. Sir mrvite rukom na sitne parčiće i rasporedite ravnomerno po celoj površini pleha. Od gore pospite sa semenkama bundeve.Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 40tak minuta. Proverite sa čačkalicom da li je dovoljno pečeno, ukoliko nije, ostavite još koji minut.

    Napomena: Šolja je veličine 2.5dcl

    Ukoliko ne koristite prašak za pecivo stavite 1 kašičicu sode bikarbone. (limun nema potrebe jer se stavlja kisela voda a ukoliko koristite običnu vodu stavite i sok od pola limuna)

(Dnevne.rs /hronohrana.com)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone