HRONO DORUČAK: Palačinke sa slaninom (RECEPT)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
slanina
Gde god da se stavi slanina ne može da se pogreši

SASTOJCI

  • 1 šolja ovsenog brašna
  • 1 šolja heljdinog brašna
  • 1 šolja vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 jaje
  • 10tak kriški slanine

UPUTSTVO

  1. Brašno, so, sodu sipati u dublju činiju i promešati. Dodati žumance a zatim i vodu i promešati. Belance umutiti u čvrst sneg i pomešati polako sa preostalom smesom.Na zagrejan tiganj staviti slaninu a zatim preko sipati smesu za palačinke. Peći oko minut a zatim i sa gornje strane staviti slaninu, nakon minut dva palačinku okrenuti i ispeći sa druge strane.Služiti ih tople.Predlog za slatke palačinke. U smesu dodati 3-4 kašike rogača i mlevenog lešnika. Peći na malo kokosovog ulja dok ne dobiju zlatno-braon boju.
  2. Napomena: Šolja je od 2,5 dclU slučaju da primetite da vam je smesa previše gusta sipajte još vode jer se brašna razlikuju.

(Dnevne.rs /hronohrana.com)

Tekst je u celosti uz dozvolu autora preuzet sa bloga

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone