Evo šta treba da uradite da bi za samo 66 dana promenili svoj život!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
jeja
Tokom studije u kojoj su posmatrali ponašanje 96 ispitanika, naučnici su zaključili da su dva meseca dovoljna da se jedna navika zameni drugom, osim u slučajevima zavisnosti

Dovoljno je samo 66 dana da promenimo svoj život, pod uslovom da smo dovoljno jaki, izračunali su naučnici. Nije tajna da je čovek biće navike, čija opasnost leži u činjenici da kad ih stvorimo, više o njima ne razmišljamo i one postaju deo naše svakodnevne rutine.

Ali, tokom studije u kojoj su posmatrali ponašanje 96 ispitanika, naučnici su zaključili da su dva meseca dovoljna da se jedna navika zameni drugom.

Rezultati ne važe samo u slučaju pušenja i drugih navika u koje je uključen aspekt zavisnosti. Ali, pravilo od 66 dana primenljivo je u svim ostalim životnim situacijama. Potrebno je samo da se pridržavate sledećih saveta.

kauc

U prvoj fazi pričajte o svojoj novoj odluci članovima porodice, prijateljima, kolegama. Tako ćete teže odustati, a zamolite najbliže da vam u trenucima krize ne dozvole da posustanete.

Narednih 20 dana analizirajte sebe, pronađite odgovor na pitanje šta želite u životu i kako će vam nova navika pomoći da ostvarite cilj. Lakše je ostati motivisan kad znate zašto nešto radite.

Poslednja faza je najopasnija, jer vas je početni entuzijazam napustio, umorni ste i počinjete da zaboravljate zašto sve to radite.

 

Zato u poslednjih 20 danamorate pronaći nešto za šta ćete se uhvatiti i što će vam pomoći da istrajete – na primer, želja da dokažete sebi da ste jaki. Kad sve to postignete, obavezno sebe nagradite na kraju – kupite nešto što ste oduvek želeli ili napravite žurku kako biste proslavili novi početak.

(Novosti) 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

7 Trackbacks & Pingbacks

  1. Ryan
  2. Shannon
  3. Andre
  4. bill
  5. Alex
  6. jeremiah
  7. edward

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*