BIĆE JEDNAKO UKUSAN: Evo kako da pripremite savršen pomfrit u rerni! (RECEPT)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
FRENCH fRIES
Foto: pixabay /dnevne.rs
Iako je asocijacija na pomfrit prženje u ulju, možete ga pripremiti u rerni i biće jednako ukusan.

Prženje kao način pripreme hrane nije baš preporuka nutricionista, ali ukusu prženih krompirića je teško odoleti. Ipak, ima načina da krompir bude veoma ukusan, a pripremljen na zdraviji način.

Isečen krompir pre pečenja umočite u belance u kome su pomešani začini po želji. Poređajte krompiriće po papiru za pečenje ili nauljenom plehu. Krompir pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dok ne porumene.

Belance će tokom pečenja pomfrit učiniti hrskavim, a krompirići neće biti okupani u ulju.

                        

(Dnevne.rs /Izvor: stvarukusa.rs)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone