ŽRTVA INTERNET PREVARE IZ KRAGUJEVCA: Jovana Ž. ostala bez venčanice i 300 evra, prevarantkinja joj se čak i zahvalila

Foto: Dnevne.rs/pixabay
Jovana Ž. (34) iz Kragujevca odlučila je da proda svoju venčanicu preko interneta posle venčanja, ali je ostala i bez nje i bez novca.

– Postavila sam oglas da prodajem venčanicu na jednom poznatom sajtu za kupovinu i prodaju, kao i cenu, opis i nekoliko slika. Već sutradan mi je stigla poruka na engleskom jeziku u kojoj je bila i imejl adresa zainteresovane osobe, izvesne “Madam Titi”. Pitala je da li je venčanica još dostupna, napisala da joj je hitno potrebna i da je kontaktiram. Uspostavile smo vezu i tada je počela moja drama – priča Jovana Ž. za “Blic”.

KATASTROFA U VRŠCU, IMA MRTVIH: Nezapamćeno nevreme uništava sela, šalju Žandarmeriju iz Beograda (VIDEO) (FOTO)

Verujući u poštenje, naivna mlada je poslala venčanicu na adresu u Nemačkoj – “Neugersdorf, Haupstrasse 20, Samuel Kate”. Dogovorena je i cena od 300 evra, a Jovana je poslala broj svog računa.

[adsenseyu4]

– Istog dana stigao mi je mejl iz njene banke sa potvrdom navodnog transfera, ali da bi obe strane bile sigurne, procedura je takva da i ja moram da pošaljem potvrdu da sam poslala venčanicu. Sve sam prosledila u subotu 27. maja, i na imejl kupca i na imejl banke… Madam Titi mi je rekla da će me njena banka kontaktirati u ponedeljak jer je vikend. U ponedeljak ujutru banka mi je poslala imejl u kom su tražili još neke podatke: šta sam poslala, za koliko dana stiže paket, da li je novo ili nošeno, moj broj telefona, koliko imam godina… Poslala sam i te podatke, priča Jovana i nastavlja:

– U utorak po podne i banka i kupac mi šalju poruku da je došlo do greške i da je na moj račun prosleđeno 215 evra više od dogovorene cifre i mole me da “Vestern junionom” uplatim novac njenoj rođaki u Kanadi!!! A ja nisam dobila ništa. Osetila sam prevaru, ali kasno. Otišla sam u poštu da stopiram paket, ali je on već stigao u Nemačku, a to je jedina zemlja koja ne vraća pakete.

Jovana nije dobila ni dinar, a još su joj tražili da vrati navodni višak uplate od 215 evra!

NEVIĐENI BLAM NA RTS-u: Voditeljka nije znala da je UKLJUČENA U PROGRAM, izletelo joj… (VIDEO)

Madam se uljudno zahvalila

Internet prevaranti ne prezaju ni od policije, pa se, i pored upozorenja da će biti prijavljena, Madam Titi nije uplašila.

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA VOZAČE: Šta će se desiti ako vozačku dozvolu ne produžite do 10. juna (INFO)

– Nakon dva dana, već pomirena s tim da neću dobiti ni novac ni venčanicu, poslala sam joj poruku. Pitala sam je, da to bude ironično, da li joj je stigla venčanica, da li joj se dopada i da li je zadovoljna. Ona je meni odgovorila da je stigla, da je ona srećna i zadovoljna, zahvalila se i rekla doviđenja. Prijavila sam je, pa se nadam da ćemo se videti još – priča rezignirana mlada.

(Dnevne.rs/Izvor:Nebojša Radišić,Blic.rs)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*