ŽENA IZ BEOGRADA NA ARANĐELOVDAN OTIŠLA NA SEČENJE SLAVSKOG KOLAČA: Doživela sam u CRKVI najveće poniženje u životu!

kolac-sveca
Foto: AP /Tanjug
Beograđanka je u jednoj prestoničkoj crkvi doživela veoma neprijatno iskustvo i to na sopstvenu slavu!

Njenu ispovest prenosimo u celosti:

“Već same moje godine svedoče o tome da sam odrasla u socijalističkoj državi u kojoj dobar deo stanovništva nije mario za narodne običaje i obeležavanje krsne slave. Ipak, sada, kao žena u nekim ozbiljnim životnim godinama, rešila sam da sa porodicom nastavim tu tradiciju i već niz godina slavimo porodičnu slavu mog supruga – Aranđelovdan.

[adsenseyu5]

Nije to nikakvo veliko slavlje. Materijalno baš i ne stojimo najbolje, pa za slavu ne zovemo goste, već samo pravimo ručak za našu porodicu. Uostalom, i zna se šta je slava – sveća, kolač i žito.

Imam još problema u životu o kojima ne želim da pričam. Tek, samo hoću da kažem da me već duži vremenski period prate tuga i teška muka sa kojom se jedva nosim. Utehu nalazim u veri i crkva je za mene postala jedno od retkih mesta gde osećam mir i spokoj.

Radim kod privatnika koji baš nema mnogo razumevanja za izostajanje sa posla i uzimanje slobodnog dana. Radila sam na dan slave bukvalno do podne i tek nakon što je kolega stigao da me odmeni uputila sam se u, meni najbližu, jednu voždovačku crkvu sa kolačem i žitom.

General Ratko Mladić u Hagu otkrio ko mu je ubio ćerku!?

Kupila sam sveću i ženu koja prodaje pitala da li je sveštenik još uvek tu i da li bi mogao da iseče i blagosilja moj slavski kolač. Ne znam koliko je tačno sati bilo, ali sigurno je bilo pre 1h. Ona mi je rekla da uđem i sačekam. Izvadila sam kolač i žito iz torbe i već sam počela da postavljam na mesto u crkvi gde je tog dana verovatno veliki broj vernika već doneo svoje kolače, kada je u crkvu ušao sveštenik i bukvalno počeo da urla na mene!

“Zar se tek sad dolazi?! Kako vas nije sramota, zar vi ne znate kako se slavi slava?! Šta očekujete od mene da vam osveštavam kolač u tri popodne”, vikao je.

Njegov osuđujući ton, glas i oči pune prezira, verglao je kao navijen da se zna kada se dolazi u crkvu, da se čita svima odjednom i da mu nije jasno šta sam ja umislila. Ni reči o značenju sečenja kolača i slavljenja slave. Jednostavno, lakše mu je da skupi više ljudi na jedno čitanje nego da ide o vernika do vernika i blagosilja.

[adsenseyu1]

Ostala sam bez teksta, šokirana i tonom i stavom. Samo sam uspela da izustim: “Jer nećete?”

“Pa, ne, hoću, ali kakav je to način, vi i ne znate šta je slava… “, nastavio je meni nepoznati sveštenik, a ja sam se samo pokupila i bukvalno izjurila iz crkve.

Još nešto je on govorio za mnom, ali ja ga više nisam slušala. Tresla sam se i plakala i čitav taj dan nisam mogla da se smirim. Zar se tako ponaša čovek čiji je posao da sluša, savetuje ljude i bude “glas božiji”?! Zar ja nisam zaslužila da mi izađe u susret, da me sasluša i čuje moju muku?! Pa, ja jesam zakasnila, ali ne zato što sam želela već zato što sam morala!

“JA SAM JE***A LEGENDA!” Urlao na prolaznike, udarao i psovao, a onda se pojavio policajac sa omamljivačem (VIDEO)

Naknadno sam saznala da je u toj crkvi sveštenik uvek prisutan. Dakle, ništa ja njega nisam omela, njegov posao je bio da bude tu. A čak i da nije – zar je moje kašnjenje toliki greh?! Zar sam zaslužila toliku tiradu?!

Hvala crkvo! Kad vidite slomljene, tužne i uplakane, nagazite ih još malo, čisto jer im nije dosta njihove muke. Nigde blagosti, nigde mira!

HOROSKOP ZA 2018. GODINU: Evo ko će biti NAJSREĆNIJI, a ko NAJTAJNOVITIJI znak! (ASTRO)

Zamislite da sam tog dana došla da tražim duhovnog oca za sebe?! Da sam zaista u velikom problemu i da želim samo malo utehe i da mi neko kaže da će sve biti u redu. Da li bi me pitao koliko para imam kao pravi privatni psihijatar i odredio tarifu?!

A meni je tog dana samo bilo potrebno da mi neko iseče kolač i poželi srećnu slavu. Njegova dva minuta, koliko bi mu trebalo za taj čin, meni bi bili i previše i ulepšali bi mi i uveličali dan slave. A on mi je okrenuo leđa, a ja ću zbog toga ovaj Aranđelovdan, dan sopstvene slave, pamtiti dok sam živa.”

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor:N.D.,Dnevno.rs)

[adsenseyu2]

13 Comments on ŽENA IZ BEOGRADA NA ARANĐELOVDAN OTIŠLA NA SEČENJE SLAVSKOG KOLAČA: Doživela sam u CRKVI najveće poniženje u životu!

  1. Ti “duhovnici” (crkvenjaci) popovi i td. su “samo ljudi” ovog vremena, a to znači “poslovni ljudi” za njih (isto kao i za ostali poslovni svet) “vreme je novac”. Oni imaju “svoju minutažu” i svoj cenovnik (tarifni pravilnik) a onaj njihov poglavar je još i političar, politikom se bavi, jer tamo je pravi “profit” i on to zna. Nisu oni tamo da “traže (i nađu) Boga” nego lagodan život bez fizičkog (ili) ikakvog rada. Mnogi od njih (većina ako ne svi) su pravi hedonisti, (use, na se i poda se) a ima ih koji su i “plejboji” i “kazanove”, (o pederima i pedofilima smo već dosta čitali) prema tome, narod ne treba (i ne sme) biti naivan jer takvi plaćaju visoku cenu razočaranja.

    • STRASNO KOLIKO ZLOBE I NE POZNAVANJA SVOJE VERE , A I NI JEDAN NAJMANJI TRAG ZELJE DA SE NESTO NAUCI ILI NEKOG UPITA ALI ZATO RAZJAPIMO USTA OSUDJUJUCI I PLJUJUCI SVESTENSTVO BEZ IKAKVOG STVARNOG OSNOVA.gOSPODJA NEZNA NI KOJOJ CRKVI PRIPADA NEVERUJEM DA JE IKADA PRISUSTVOVALA NEKOJ LITURGIJI A JEDINO OPRAVDANJE JOJ JE DA JE RASLA U VREME SOCIJALIZMA.DA NIJE TUZNO BILO BI SMESNO

      • A, Vi ne znate pravopis srpskog jezika. Ne znate kako se pišu reči: nijedan, ne zna, ne verujem … Šta je to bilo strašno u socijalizmu? Vera je bila slobodna kao i sada. Dakle, nije socijalizam kriv što neko hoće da nastavi porodičnu tradiciju i slavi krsnu slavu, a ne zna sve običaje.

  2. Žalosno i sramno je to što se dogodilo.,nešto slično se i meni dogodilo .Imam sina koji ima psihičkih tdrastvenih problema i od sve muke svratim u crkvu da zamolim sveštenika da me sasluša i da očita molitvu za ozdravljenje ali nisam ni završila molbu pobegao je kao poparen kao da ga kerovi jure sa obrazloženjem to mora on sam neće on nikoga davuče u crkvu.Ništa od reči utehe ili samilosti ostala sam bez reči.Posle par meseci stiže poziv dabi sveštenik došao da sveti vodicu kao i svaki put pred slavu .Izvinula sam se da trenutno nisam tu da ću zvati kad budem htela ,možda nekog ko bude ima vremena za mene kada mi treba ane samo kada treba uzet paru poz priča je istinita .

  3. Ti si stavila svoga gazdu iznad Hrista. Mnogi su to uraduli. Sve sto se desava u Crkvi i zivotu sa nama, nije nikakva slucajnost. Na posao ne smes da kasnis, a na Slavu moze? Onda neka ti gazda osvesta i prereze i kolac. A pricu si napisala da bi te toliko njih podrzalo i ispljuvalo Crkvu i veru kojoj nista ne znaju. A ima jos nesto : kakav narod- takvi i svestenixi. GOSPODE POMILUJ.

  4. Slavljenje slave nije tradicija nego stvar vere i trebali bi barem ponesto da se obavestimo ,barem kojoj crkvi pripadamo, a svestenik nije psiholog.Ako je zelela da se ispovedi mogla je da odabere neki drugi dan

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*