SNAGA VOLJE JAČA OD HENDIKEPA: Rođen bez ruku i nogu, usnama i bradom čini nemoguće (VIDEO)

dete
Foto: Printscreen/youtube
Njegov nivo inteligencije je iznad njegovog uzrasta, a mogao bi da pohađa i dva razreda ispred njegovog

Jedanaestogodišnji Tijo Satrio iz Zapadne Jave u Indoneziji rođen je bez udova, ali to ga nije sprečilo da bude pokretan i samostalan i da sebi omogući ispunjen život pun raznih sadržaja.

On je Plej-stejšn čarobnjak, koji je pronašao način da uživa u svom omiljenom hobiju. On bradom upravlja kompjuterom i može da parira saigračima koji imaju ruke da njima igraju igricu.

Međutim, život ovog mališana nije štedeo. Depresija i nesigurnost koju je tokom ranog detinjstva stekao navela ga je da ne želi da ide u školu. Ali budući da je jaka osoba sve te prepreke je prevazišao i krenuo redovno u malu školu za osobe sa disabilitetom.

 

[adsenseyu4]

Prema rečima uprave škole ,Tijo je jako inteligentan i odličan đak, a posebno je dobar u matematici i religiji.

– Njegov nivo inteligencije je iznad njegovog uzrasta, a mogao bi da pohađa i dva razreda ispred njegovog. On svoje nedostatke pretvara u svoje prednosti. Neverovatno je kako ustima drži olovku i rešava zadatke – kaže on.

Tija su prihvatila i druga deca u školi i budući da je veseo i da se stalno smeje, uvek je okružen drugarima, a omiljen je i među nastavnicima. Kreće se samostalno, poput foke, i brzo može da stigne gde god želi.

Njegova majka ističe da je preponosna na njega i da uopšte nije bila svesna stanja svoje bebe dok je bila trudna. Ona kaže da joj niko nije rekao da beba nema udove, pa čak ni nakon što se beba rodila. Porodica se u ponoć, kada je bilo malo lekara, dete su odmah zavili i odneli, a kada su joj ga sutradan pokazali doživela je pravi šok, piše Dejli mejl.

 

[adsenseyu1]

Zbog toga što Tijovo stanje iziskuje njenu punu pažnju, ona ne može da radi, pa primaju pomoć od države, ali kako Tijo postaje sve samostalniji ima više nade da će i ova porodica, koja ima još dvoje dece, moći da bude finansijski nezavisnija.

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

 

[adsenseyu2]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*