Šešelj: Hrvati žale što ja zaista nisam Hrvat, voleli bi da sam njihov

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
politicar
Haški optuženik Vojislav Šešelj u intervjuu za bosanskohercegovačku televiziju Face u subotu uveče izjavio je da je ‘Srebrenica ključna srpska kompromitacija i da je važno da se to kaže jer je Srebrenica najmračnija tačka na srpskoj strani’, prenosi Dnevni avaz .

– Ja ne osporavam zločin u Srebrenici, samo tvrdim da nije genocid. Bila su tri logora u Prijedoru gde su ljudi ubijani, maltretirani i pljačkani. To su bili i civili. Ja ne osporavam zločine u Prijedoru, ja ne osporavam zločin u Srebrenici, ne želim osporavati nijedan zločin – izjavio je Šešelj.

Odgovarajući na pitanje o ratnoj ulozi sadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića, Šešelj je direktno rekao da „ako je on ratni zločinac, onda su to i Nikolić i Vučić“.

Šešelj je istakao da je Aleksaandar Vučić davao „mnogo ekstremnije izjave od njega“, prenosi Dnevni avaz.

U intervjuu koji je objavljen u Dnevniku televizije Face, Šešelj je izdvojio Željka Ražnatovića Arkana: „Nisam štedeo zločince sa srpske strane. Arkan je bio zločinac pod okriljem državne službe sigurnosti. U Zvornik je 1992. godine došao s policijskim vozilom Saveznog SUP-a i rotacijskim svetlima s 39 svojih ljudi. Po nalogu Biljane Plavšić, lokalna vlast u Zvorniku mu je dala 350.000 maraka da ratuje“, rekao je Šešelj.

Na pitanje zašto su hrvatski političari burno reagovali na njegovo puštanje iz Haaga, a bošnjački nisu, Šešelj je odgovorio: „Bošnjački političari su inteligentniji. Hrvati su se ponašali kao somovi kada se upecaju na mamac. Sarajevo me poznaje. Sarajevskim jalijašima niko nije bio ravan, ni u Beogradu, ni u Zagrebu, ni u Jugoslaviji. Nitko se nije upecao na moje izjave u Sarajevu. Ja bih voleo da jeste. Sarajevo je moj rodni grad. Neko bi me tamo dočekao radosno, neko s mržnjom. U Beogradu su me mnogi dočekali s mržnjom.“

Odgovarajući na tvrdnje da je on etnički Hrvat, Šešelj je odgovorio: „Ima mnogo Hrvata koji tvrde da sam ja Hrvat. Hrvati žale što ja zaista nisam Hrvat, voleli bi da sam njihov.

(jutarnji.hr)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

2 Comments on Šešelj: Hrvati žale što ja zaista nisam Hrvat, voleli bi da sam njihov

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*