Priština u strahu: Rusija preuzima Balkan, primite nas u EU u najhitnijem roku (INFO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
zastave
Ministar za evrointegracije tzv. Kosova, Bekim Čoljaku, upozorio je međunarodnu zajednicu da se Balkan okreće ka Rusiji, te da balkanske države postaju proruski orjentisane.

„Ukoliko države Balkana pod ubrzanim tempom ne budu primljene u Evropsku Uniju, one će potpasti potpuno pod uticaj istočnog bloka, odnosno, Rusije.“ – kaže Čoljaku.

On je u izjavi za britanski Ekonomist istakao da to treba biti ključno pitanje u Evropskoj Uniji, te da simpatije prema Rusiji na Balkanu sve više rastu.

Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Srbija i „Kosovo“, zemlje su, prema mišljenju Čoljakua, koje treba otrgnuti od opasnosti da se okrenu Ruskoj Federaciji.

List Ekonomist navodi da balkanske zemlje već neko vreme ne traže uputstva iz Brisela, nego isključivo iz Berlina, te da se na prostoru Balkana ne dešava ništa bez pitanja Berlina.

„Evropska komisija ne čini ništa na Balkanu, bez odobrenja Berlina.“ – piše Ekonomist.

Britanski list ističe da su dogovori između Beograda i Prištine postignuti isključivo uz posredstvo Angele Merkel, nemačke kancelarke.

(Pravda)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*