”Pretite ustašama, a Partizan su vam osnovali Hrvati”: Slavni hrvatski novinar strašno isprozivao Grobare! (INFO)

utakmica
Foto: Telegraf, Youtube/bradoliki
Opisujući na šta je sve naišao tokom vožnje do Skadra, gde Hrvatska igra protiv Kosova, britko pero Jutarnjeg lista žestoko potkačilo sve ljubitelje kluba iz Humske

Često se u prepucavanju između navijača Zvezde i Partizana od strane pristalica crveno-belih prema suprotnom taboru mogu čuti prozivke da je Partizan osnovan u Zagrebu.

[adsenseyu5]

Postoji i mnogo navijačkih pesama posvećenih upravo toj prozivci, a najpoznatija je ”Ajmo crno-beli, umro je Tuđman Franja, ćutaćemo jedan minut, predsedniku Partizana”.

Sada je tu prozivku produbio i poznati hrvatski novinar Tomislav Židak, koji je za Jutarnji list napisao reportažu o putu ka Skadru, gde reprezentacija Hrvatske igra protiv tzv. reprezentacije Kosova.

Posebno se osvrnuo na deo puta od Dubrovnika ka Trebinju, prema granici sa Crnom Gorom. Čim su ušli u Republiku Srpsku, videli su pretnje navijača Partizana, ističe on.!

Čim smo prešli granicu počinje prizivanje Šešelja, traži se pravda za Karadžića, Partizanovi navijači priete ustašama, a upravo su im hrvatski antifašisti osnovali klub. Takođe, prvu šampionsku krunu darovali su im Štef Bobek, Zlatko Čik Čajkovski, Branko Zebec, Bruno Belin – navodi Židak u svom autorskom tekstu.

[adsenseyu4]

Osvrnuo se i na navijače Crvene zvezde, kao kluba koji simbolizuje srpstvo više i od Šešelja i Karadžića, te navodi da je Trebinje možda i najveća tvrđava Zvezde.

Ipak, ni Šešelj, ni Karadžić ne simbolizuju srpstvo kao Crvena zvezda. Napuštamo Trebinje, možda i najveću Zvezdinu tvrđavu – opisao je hrvatski novinar.

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*