Potpuno nedužan čovek proveo trideset godina u Srbiji

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
dokument
Da je pravda spora ali dostižna dokazuje slučaj Petra Jovanovića, mladića koji je  izašao na slobodu pošto je potpuno nedužan proveo trideset godina u Srbiji.

Kako su ustanovili nadležni organi Jovanović nije kriv za to što se rodio u Srbiji i samim tim prestaje razlog za njegovim daljim zadržavanjem.

Čitav državni sistem je zakazao u ovom slučaju i samo Petar zna kakve je muke istrpeo tokom svoje tridesetogodišnje borbe – kaže Nikola, Petrov prijatelj od detinjstva – Pravda je na kraju pobedila, Petar je od danas slobodan čovek i to je ono što je najvažnije.

Petar nije dopustio da godine provedene u Srbiji slome njegov duh. Koristio je svaku priliku da nauči nešto novo, završio je školu, kasnije i fakultet i nada se da će zahvaljujući tome moći da se zaposli i potpuno prilagodi normalnom životu na slobodi.

zastava
Foto: pixabay

On priznaje da je u nekim momentima mislio da je njegova borba uzaludna ali da su njegovi najbliži sve vreme bili pored njega i uveravali ga da ne sme odustati.

Sve ove godine sam verovao da će istina i pravda pobediti i da ću uspeti da se izborim za svoju slobodu. Neću da vas lažem ali bilo je zaista teških trenutaka tokom mog boravka u Srbiji.

Ponekad sam mislio da ću pući, imao sam želju da se predam i odustanem od svega ali su prijatelji i porodica bili uz mene. Podržavali su me u tim trenucima beznađa i samo zahvaljujući njima sam danas slobodan čovek – ističe ovaj hrabri mladić.

Petar tvrdi da postoji još mnogo nedužnih ljudi koji su zatočeni u Srbiji i obećava da će učiniti sve kako bi ih izbavio iz njihovog teškog položaja.

 (Dnevne.rs /Izvor: Njuz)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

2 Comments on Potpuno nedužan čovek proveo trideset godina u Srbiji

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*