OVO JE PRAZNIČNA TAKTIKA BEOGRADSKIH DŽEPAROŠA: Evo gde vrebaju i koje su im „cake“ (INFO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
kradja
Jari Copet Tercepat di Dunia(sumber:blogspot.com)
Praznici su na pragu, a džeparošima je to dobar znak da se razmile po prometnim mestima u gradu, jer svi nekud žure, a često nose i nešto novca sa sobom jer kupuju kakve-takve poklone…

Beograđani i gosti Beograda: otvorite četvore oči! Najbolje je da ne nosite velike torbe, već male, one koje se stavljaju oko vrata i u njih stavite dokumenta i novac, kako bi uvek bili uz vas. U gužvama rukom držite te torbice jer – džeparoši i lopovi vrebaju na svakom koraku!

Naročito mnogo ih ima oko autobuske i železničke stanice, posebno na dolaznim peronima. Obično pri izlasku iz vozila taksisti odmah prilaze sa pitanjem „da li treba prevoz“, a sada, javljaju naši čitaoci, ima i džeparoša.

Vraćala sam se od tetke iz Sombora, u nedelju uveče. Bio je poslednji vikend u ovoj godini. Bilo je kasno veče, i ja sam umorna od puta verovatno bila nemarnija nego inače. Izlazivši iz autobusa, nisam se snašla, pa nisam znala kako da odbijem prilično navalentnog čoveka srednjih godina, lepo obučenog, koji je išao za mnom pokušavajući da mi pomogne oko kofera. Nekoliko puta sam mu rekla da mi pomoć ne treba ali je on bio uporan, a ja sama. Išla sam ka tramvajskom stajalištu koje je u blizini dolaznih perona, i pre nego što ću zakoračiti na pešački prelaz, čovek mi je rekao „sad daj pare“. Rekla sam kako nemam i zamolila ga da me ostavi na miru, međutim, izvadio je nož. Šta da radim, dala sam mu sve što sam imala u novčaniku – oko tri hiljade dinara i 20 evra. Otišao je u noć, a ja zahvaljivala nebesima što me nije povredio i što su mi bar dokumenta ostala – pisala je redakciji Dnevno.rs čitateljka Maja B. iz Beograda.

Pored ovih situacija, džeparoša ima mnogo na prometnijim linijama gradskog prevoza, poput linije 25, gde se i po nekoliko puta dnevno dogode džeparenja, zatim linije 26, 18, 37 i 48.

Takođe, tržni centri su ovih dana idealna meta za džeparoše, zato, dragi naši, pazite ako odlazite u neku gužvu i ne dozvolite da vam neka neprijatna situacija pokvari predstojeće praznike!

Ako putujete, samo brzo prođite kroz stanicu i GLEDAJTE SVOJA POSLA! Bolje je da ispadnete nekulturni, nego da ostanete bez novca, zar ne?

(Dnevno.rs)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*