NEZADOVOLJAN PENZIJOM: Pogledajte naoružanog čoveka kako stoji ispred Vlade Srbije (VIDEO) (FOTO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

muskarac

Naoružani muškarac koji je danas oko 11 sati ispred Vlade Srbije mahao pištoljem i pretio samoubistvom, odvezen je na lekarski pregled, izjavio je Tanjugu ministar odbrane Bratislav Gašić koji je pojasnio da je reč o potpukovniku Vojske Srbije u penziji.

Gašić, koji je u zgradi vlade razgovarao sa potpukovnikom, objasnio je da je reč o čoveku nezadovoljnim što mu nije ispunjeno obećanje dato 2006. da će vojnim penzionerima biti povećane penzije.

 – U periodu 2006. tadašnja vlast u sklopu svih svojih ranijih aktivnosti svim vojnim penzionerima povećala je penzije za deset odsto, ali bez namere da ih isplate tim ljudima, pošto su posle doneli odluku da to ne bude isplaćeno –  rekao je Gašić.

VIDEO: Pogledajte naoružanog čoveka kako stoji ispred Vlade Srbije, dok policija pregovara sa njim: 

On je dodao da su nakon toga vojni penzioneri tužili Srbiju i Ministarstvo odbrane, a sudovi donosili različite odluke – da nekima pripada povećanje, a nekima ne.

Gašić je poručio da će sa potpukovnikom i ostalim nezadovoljnim vojnim penzionerima razgovarati zajedno sa ministrom finansija kako bi se našlo rešenje tog problema, dodavši da „neka prazna obećanja koja je davao bivši režim sada nama dolaze na naplatu“.

– Razgovaraćemo s tim ljudima i tražićemo način kako da zajednički izjađemo na kako je istakao obećanje iz 2006. je bilo „pusto predizborno obećanje kao i niz drugih stvari“.kraj s tim problemom. Sudovi su imali neuravnotežen pristup svemu tome.

U nekim gradovima su donosili ta rešenja, u nekima nisu, pozivali su se na pozitivnu sudsku praksu i to je bio jedan neozbiljan pristup prethodne vlasti – ocenio je Gašić.

– To je kao što nas sada napadaju da nije ustavno da snizimo plate i penzije za deset odsto da bismo spasli državu, a da li je bilo ustavno što su ‘odokativno’ podizali plate i penzije bez razmišljanja da li će to u nekom roku moći da se ispalti i da li taj teret njihovih predizbornih obećanja može da izdrži budžet –  podvukao je Gašić.

Govoreći o vojnim penzionerima ministar odbrane je istakao da su ti ljudi prošli teška iskušenja i mnogo ratova, a da je potpukovnik koji je danas ispred vlade mahao pištoljem, danas naneo štetu sebi i svojoj porodici.

POGLEDAJTE : Drama ispred Vlade Srbije u slikama: 

(Blic)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

1 Comment on NEZADOVOLJAN PENZIJOM: Pogledajte naoružanog čoveka kako stoji ispred Vlade Srbije (VIDEO) (FOTO)

4 Trackbacks & Pingbacks

  1. larry
  2. ben
  3. Carlton
  4. chester

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*