NESTAJU NA 48 SATI: Užasan trend se širi među decom u Srbiji, razlog neverovatan!

telefon
Foto: Dnevne.rs/Pixabay
Među mlađim generacijama se pojavila nova igrica koja je prestravila sve roditelje, a zove se “Izazov – 48 sati” i trend je koji kruži Fejsbukom. Pravila igre ohrabruju dete da pobegne od kuće i nestane na dva dana

Ovaj bolesni viralni trend takođe daje dodatne poene za svaku objavu na društvenim mrežama dok deteta nema. Poželjno je, znači, da roditelji i prijatelji budu van sebe i da objavljuju zabrinute poruke i mole za pomoć kako bi pronašli svoje dete.

Kada ispune zadatak, klinci se vraćaju kući, a roditelji srećni što im je dete živo, prelaze preko svega.

[adsenseyu1]

Slične bolesne igrice su se pojavljivale u zapadnoj Evropi i pre nekoliko godina, pa je tako prethodnica ovakvih igrica 2015. godine imala naziv “Igra 72 sata”, u kojoj su deca nestajala na period od 72 sata.

– Sve više tinejdžera u Srbiji opsednuto je ovom igrom, samo se o tome ne priča jer roditelji prećutkuju da im je dete bežalo od kuće. Sve počinje tako što klinci dobiju zadatak da pobegnu od kuće na 48 sati, a pobednik je ko izdrži duže. Poželjno je da roditelji i prijatelji budu van sebe i da objavljuju zabrinute poruke i mole za pomoć kako bi pronašli svoje dete, jer im to u igrici daje dodatne poene.

NOVINARI IZ ENGLESKE U TRANSU: Bio sam na 4 kontinenta, na stadionu Acteka, ali ovo na Marakani… (FOTO)

-Neki se vrate nakon jednog dana, neki tek nakon što roditelji angažuju policiju, ali kad se vrate uglavnom kažu da su imali ljubavnih problema, a mama i tata onda mole policiju da se sve zataška – kaže izvor upoznat za detaljima ove bizarne igre.

Psiholog Branka Tišma kaže da ova igra datira još od 2015. godine, pa je imala malu pauzu a sada je opet u trendu. Po njenim rečima deca se upuštaju u ovakve izazove da ih drugari ne bi nazivali kukavicama.

[adsenseyu5]

– Oni su u tim godinama kada im je zanimljivo da se čikaju i provociraju. zato deca pristaju na ovaj izazov , kako bi drugovima pokazali da se ne plaše. Roditelji moraju da prate svoje dete i da reaguju na svaku promenu u ponašanju, a posebno ako im deca do dugo u noć ostaju za kompjuterom – kaže Tišma.

EVO KAKO BACAMO NOVAC – BEZ POTREBE: 10 najčešćih grešaka pri grejanju koje vas skupo koštaju

Dodala je da ovu opasnost dodatno pogoršava činjenica da drugovi begunca nikada ne otkrivaju, ni razloge zašto je on pobegao i gde se nalazi.

Postoje indicije da je i Lazar Ristevski (19) iz Kaluđerice prošle nedelje pobegao od kuće baš pod uticajem igre “48 sati”.

POZIVA NA UBISTVO PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA: Jezive pretnje devojke Zorana Marjanovića!

On je sate i sate provodio na internetu i društvenim mrežama i sajtovima, a nestao je bez posebnog razloga. Vratio se kući nakon pet dana kao da ništa nije bilo.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Informer)

[adsenseyu2]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*