Najveća tajna Jugoslavije: Na sahrani predsednika SFRJ, u kovčegu nije bilo telo već nešto sasvim drugo! (VIDEO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
predsednik
Ni sahrana Josipa Broza Tita 8. maja 1980. godine nije mogla da prođe bez podvale Službe državne bezbednosti, a prema tvrdnji dr Obrena Đorđevića, nekadašnjeg načelnika Službe državne bezbednosti Srbije u kovčegu, prekrivenom zastavom SFRJ nije bilo Titovo telo – nego pesak!

Dr Đorđević je četiri decenije proveo kao profesionalac u organima bezbednosti i načelnik Službe državne bezbednosti Srbije.

– Kada je Josip Broz Tito umro, pojedini članovi Predsedništva SFRJ, pre svega Stevan Dronjski i Stane Dolanc, želeli su da ga balsamuju i stave u mauzolej, kakav ima Lenjin na Crvenom trgu.

Titovo telo, međutim bilo je puno raznih lekova, pa je počelo prerano da se raspada i širi oko sebe neugodan miris.

Iz medicinskih i higijenskih razloga, pre svega Dolanc, Mikulić i Dronjski odlučili su da se sahrana izvrši bez njegovog tela. U kovčegu koji je bio izložen u Saveznoj Skupštini, nalazio se pesak – otkriva Đorđević.

On objašnjava da ima ljudi koji tvrde da je sahrana tako izvedena jer je tadašnji šef savezne državne bezbednosti Mitja Krajger strepeo od moguće diverzije emigracije. Međutim, tvrdi se da je iza svega u stvari stajao Stane Dolanc, tadašnji ministar policije, koji se spremao da nasledi Tita.

(Novosti)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

1 Comment on Najveća tajna Jugoslavije: Na sahrani predsednika SFRJ, u kovčegu nije bilo telo već nešto sasvim drugo! (VIDEO)

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. hugh

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*