MASOVNI POZIV DA SE ‘UZVRATI UDARAC’: Srbi prave pakao Albancima u Beču

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
grb
Prestonica Austrije oblepljena plakatima kojima se pozivaju svi naši državljani koji žive tamo da se skupe na centralnom trgu tokom meča Albanije i Srbije 8. Oktobra

Grad Beč oblepljen je plakatima na kojima se pozivaju Srbi koji žive i rade u austrijskoj prestonici da se na dan utakmice između Albanije i Srbije, 8. oktobra, okupe u velikom broju na centralnom trgu.

Kako stoji na plakatu, ali i na nekoliko proglasa na društvenim mrežama, cilj je da se pokaže koga ima najviše u Beču, ali i da se uzvrati udarac Albancima, kojih takođe ima mnogo u tom gradu.

Zbog svega ovoga definitivno postoji bojazan da može doći do većih incidenata poput onih prilikom prvog meča Srbije i Albanije u Beogradu. Tad su se u Beču sukobile dve grupe Srba i Albanaca, u okrugu u kojem je veliki broj ugostiteljskih, ali i drugih objekata čiji su vlasnici Srbi. Jedan od lokala bio je na meti albanskih vandala, koji je demoliran i gađan raznim pirotehničkim sredstvima. Zbog toga je morala da interveniše i policija, koja je sprečila veće sukobe.

Inače, dva fudbalska saveza, srpski i albanski, pokušavaju da smire strasti. Čelnici su već održali nekoliko sastanaka, u kojem su uključene i državne bezbednosti obe države. Poslednjem sastanku sa Albancima prisustvovali su i Milivoje Mirkov, komesar za bezbednost FSS, naš ambasador u Albaniji Milorad Zarić, kao i komesar za bezbednost UEFA Keni Skot.

Organizatorima je predočeno da meč mora da protekne u sportskoj i fer atmosferi i da će svaki incident skupo koštati čelnike Fudbalskog saveza Albanije.

(Milan Nastić /Kurir)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*