JELENA ĐOKOVIĆ, ŽENA SA VIZIJOM: Evo zbog koje izjave je Srbija još više voli! (VIDEO)

zena
Foto: Beta / Milan Obradović
Nije sve u novcu, mnogo je važnija dobra volja i želja da se pomogne drugima, istakla je supruga slavnog tenisera

Zahvaljujući Novaku Đokoviću, za Srbiju su čuli širom sveta. Međutim, tenis nije jedini način da on učini nešto dobro za svoju zemlju.

[adsenseyu6] —Sada imaju u planu 20 novih projekata, koje su najavili na konfernciji za novinare u ponedeljak, u Beogradu.”Bilo bi dobro da javnost manje zanima to šta sam ja obukla, od toga šta našaFondacija planira sve da uradi, kao i na koje sve načine mi zajedno možemo dapomognemo Srbiji. Zato apelujem na novinare da pišu o tome, o važnim stvarima za našu zemlju”, rekla je Jelena i dodala:”Tokom prošlogodišnjeg konkursa na adresu Fondacije stiglo je 1.400 projekata.Izabrali smo one u kojima deca pohađaju predškolske programe u veoma teškim uslovima, a u narednih nekoliko meseci ćemo ih rekonstruisati i opremiti.

U svom radu polazimo od toga da je za srećno detinjstvo svakog deteta veoma važnoulagati u programe ranog obrazovanja i razvoja, kako bismo stvorili jednake šanse za sve njih.

Verujemo da će ove investicije omogućiti da 5.000 mališana iz 20 gradova, dobiju bolje uslove odrastanja. Ovo je prilika i da pozovem sve pojedince i kompanije da razmišljaju o budućnosti naših najmlađih i pomognu kako bi deca sanjala velike snove”, istakla je Jelena.

Reč je o projektima koji su izabrani na konkursu u periodu od 20. novembra do 20. decembra 2015. Sredstva će biti uložena u rekonstrukciju i adaptaciju predškolskih i školskih objekata, kao i nabavku neophodnog nameštaja i opreme namenjene mališanima iz 20 gradova širom Srbije.

Projektima će biti obuhvaćeni i objekti u opštinama koje su bile pogođene poplavama 2014. i 2016. godine.

Nije sve u novcu, mnogo je važnija dobra volja i želja da se pomogne drugima. Bez obzira na male plate i na to kako sami živimo, uvek treba razmišljati i o drugima. Oni koji pomažu našoj Fondaciji nisu samo ljudi koji imaju mnogo novca i žive udobno, već i oni koje nemaju uvek dovljno ni za sebe”, rekla je Jelena Đoković i navle šta sve planiraju da urade do kraja ove godine, mada krajnji rok nije znala da navede jer, kako kaže, to zavisi od mnogo činilaca.

(Dnevne.rs /Izvor: mondo.rs)

[adsenseyu1]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*