GORE DRUŠTVENE MREŽE ZBOG MANASTIRA GRAČANICA: Policija upala džipovima i odvela žene i decu! (FOTO)

manastir
Foto: Vaseljenska TV
Narod koji je bio u manastiru, a među njima i dve devojčice od tri i pet godina, ostavljen je na oko kilometar od manastira

Društvene mreže zapalila je priča o tome kako je u manastiru Gračanica kraj Valjeva došlo do sukoba policije i meštana koji se već danima nalaze u njemu braneći ga od potapanja zbog akumulacionog jezera Rovni.

U portu manastira, prema pisanju nekolicine Fejsbuk korisnika, stiglo je pet policijskih džipova u kojima je policija odvezlauhapšen narod koji je tu danima stražario.

Narod koji je bio u manastiru, a među njima i dve devojčice od tri i pet godina, ostavljen je na oko kilometar od manastira. Njih čuva nekoliko policajaca i u blizini je marica kojom će najverovatnije biti odvedeni kod sudije za prekršaj.

Foto: Vaseljenska TV

Cela ova akcija sprovedena je u cilju nastavka  gradnja veštačkog, akumulacionog jezera Rovni, svojevrsnog valjevskog “skadra na Bojani”, projekta koji se realizuje još od 1988. godine.

Prema rečima jednog od prisutnih kamioni već odnose daske od pomoćnih manastirskih prostorija u kojima je narod spavao proteklih meseci. Takođe saznajemo da su preostali neobeleženi grobovi oko manastira sravnjeni a da je iz manastira iznesen veći deo ikona i ostalih crkvenih stvari.

Foto: Vaseljenska TV

Izgradnja ove brane, koja je trebalo da reši problem pijaće vode u valjevskom kraju, u više navrata je započinjana, pa zaustavljana zbog ratova i krize.

Veliki novac međunarodne zajednice i EU uložen je u projekat, a da, kako tvrde borci za zaštitu prirodne sredine, niko ne zna gde su pare utrošene.

(Telegraf.rs)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*