BIZARNI SRPSKI OBIČAJI: Rodbina UBADA IGLOM preminulog u PETU, a razlog je više nego morbidan!

sahrana
Foto: Dnevne.rs/Pixabay
Običaji su oduvek krasili srpski narod. Različiti regioni imaju drugačije navike i rituale. Uglavnom su to tradicionalna verovanja i nasleđe koje se prenosilo sa generacije na generaciju i tako nastavilo da živi i dan danas.

Verovanje u “natprirodno” posebno je izraženo u selima gde pored onih “simpatičnih” i interesantnih, postoje i jeziva verovanja na čiju samu pomisao se ledi krv u žilama.

Kako bismo vam dočarali i približili neke od tih verovanja, obišli smo jedno selo u rasinskog okrugu i zaista čuli jezive priče. Najmorbidnije od svih svakako su one koje se odnose na rituale prilikom sahranjivanja bližnjih.

[adsenseyu5]

Pošto je u selima običaj, a i često moranje, da članovi rodbine i prijatelji pripremaju (kupaju, briju, oblače) pokojnika pred sahranu, pitali smo jednog starijeg gospodina postoji li neki poseban običlaj koji oni praktikuju.

Postavivši ovo pitanje, nismo ni slutili da ćemo dobiti odgovor koji če nam naterati žmarce niz kičmu:

OGLAS SRBINA KOJI NAS TERA DA SE ZAPITAMO: Prodaje BUBREG da bi prehranio porodicu (FOTO)

– Ja sam sahranio i ispratio mnoge od njih. I prijatelje i rodbinu, i svoje roditelje. Znate kako to ide na selu, sve sami radimo i sređujemo pred ukop – kaže nam ovaj raspoloženi dekica i nastavlja:

– Ja svakog ubodem iglom u petu. Boga mi svakog, ma koliko mi blizak ili nepoznat bio. To je neki starinski običaj.

[adsenseyu1]

-Naši stari su govorili da ako probodeš čoveka bilo gde u telu on se neće vratiti na ovaj svet kao utvara ili vampir – sledio nas je ovaj čovek koji nastavlja objašnjenje ovog jezivog rituala:

BEOGRAĐANKA PRONAŠLA NOVČANIK AMERIČKOG KONZULA: Vratila ga je vlasniku u ambasadi i doživela NEPRIJATNO IZNENAĐENJE!

– Kada ga okupamo i postavimo na krevet ja ga malo bocnem. Doduše, ne rade to mnogi. Jer sada svi primaju injekcije i bili su izbodeni milion puta u životu. Ranije je to bio problem. Ljudi nisu išli lekaru i nisu bili ubodeni ni jednom u životu i zato su ustajali nespokojni i plašili žive – završava nam on svoju priču.

PRAVOJ DAMI OVO JE ISPOD ČASTI: 10 stvari koje rade samo proste, nekulturne i površne žene

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor: M.I.,SrbijaDanas.com)

[adsenseyu2]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*