ALBANSKI MINISTAR UPOZORAVA: Naša pregovaračka moć je najveća na Balkanu

ministar

Ministar za socijalna pitanja Albanije , Veljiaj , uveren je da su Albanci u drugim okolnostima danas u poređenju sa prošlošću.

“Naša pregovaračka moć je najveća na Balkanu. Danas smo članica NATOa , a to znači da je postalo praktično nemoguće Albaniju na njenoj teritoriji ugroziti. Za stolom smo sa moralnom superiornošću i sigurno i vojnom u ovom momentu . Po novoj realnosti treba da unapredimo i te odnose”, rekao je Veljiaj, o odnosu Albanaca prema srpskoj državi.

Kada je govorio o poseti premijera Edi Rame Begoradu, Veljiaj je rekao da stav Srbije ne zavisi više od njenih političkih stavova, već od realnosti koju danas imamo na Balkanu.

“Danas je realnost Kosova nepovratna. Danas, realnost o jačanju albanskog faktora na Balkanu politički i u međunarodnim odnosima sa očekivanim statusom «kandidata» je nepovratna. Činjenica da su premijeri Kosova, Srbije i Albanije bili zajedno u Londonu da govore na ekonomskoj konferenciji, o ekonomskom razvoju, trgovinskim odnosima i da se ne bore za rat, nego za mir, znači da smo de fakto u jednoj novoj fazi. Mislim da je samo pitanje vremena kada će Srbija da prihvati novu realnost”, rekao je Veljiaj u intervjuu za Radio Kosova.

Izgleda da su i Grčka , Rumunija , Slovačka sa znacima koje su pokazale, spremne da prihvate ovu novu realnost za priznavanje okupiranih teritorija. Mislim da nije pitanje ” da li će se desiti ” , već “kada će se to desiti.” I ja verujem da se približilo vreme kada će da se i ukloniti ove barijere, da kažemo, predrasuda jedni prema drugima, u vreme kad se dogodi, kako ja cenim, istorijska poseta premijera Rame”, rekao je on.

(srbi na okupu)

 

3 Comments on ALBANSKI MINISTAR UPOZORAVA: Naša pregovaračka moć je najveća na Balkanu

  1. Jeste , Pashazot ; ali vam neće trajati dugo !!!
    Rusi iduće godine , preuzimaju cijeli Balkanski poluotok ,Ukrajina , Poljsku , Češku , Slovačku , Mađarsku , pa ti gledaj …

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*