ZVEZDA, PARTIZAN, HAJDUK I DINAMO PONOVO ZAJEDNO: Regionalna liga je moguća, ali pod određenim uslovima

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
Foto: Printscreen/instagram
Foto: Printscreen/instagram
Sportski direktor Partizana Ivica Iliev izjavio je da je regionalna liga u fudbalu moguća, ali samo pod uslovom da pobednik ide direktno u Ligu šampiona, uz jedno direktno mesto u Ligi Evrope i dva u kvalifikacijama.

Iliev je odgovarajući na pitanje novinara američkog medijskog giganta ESPN-a, koji su pripremili opširan tekst o mogućim regionalnim ligama u Evropi kao odgovor na najave reformi u elitnom takmicenju koje bi išle na ruku bogatim klubovima, istakao da bi samo u tom slučaju Balkanska liga imala smisla.

„Nije bilo zvaničnih razgovora o regionalnoj ligi, ali jeste nekih nezvaničnih, i to od strane klubova iz bivše Jugoslavije. Moje lično mišljenje je da bi to bila veoma pozitivna stvar. Mislim da bi takva liga imala veliki uticaj na kvlaitet igre, na klubove i igrače, čak i na reprezentacije. Situacija na Balkanu je svakako stabilnija nego pre deceniju, ali rizik od problema koje bi mogli da izazovu navijači još uvek postoji. Ako se takva liga napravi ovde, mnogo toga bi moralo da se poradi sa navijačima“, prenosi ESPN reči Ivice Ilieva.

Prema probitnim najavama uskoro bi u Evropi mogla da se igra „zatvorena“ Liga šampiona i nekoliko regionalnih – Skandinavska sa Belgijom i Holandijom, Balkanska i Istočna, iz kojih bi klubovi imali prolaz elitnom takmičenju.

(Dnevne.rs/Blic.rs /Izvor:Tanjug/D.N.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*