ZAEV DAN POSLE NAPADA NA SOBRANJE: To je bio pokušaj ubistva, znam ko je organizovao napad (INFO)

Makedonija
Foto: Printscreen
Predsednik opozicione SDSM Zoran Zaev ocenio je danas da su poslednji događaji u Sobranju bili pokušaj ubistva sa predumišljanjem, planiran u dogovoru i koordinaciji sa policijskim strukturama.

Zaev je na konferenciji za novinare pozvao građane da ostanu mirni i prisebni, a zaposlenicima u državnim institucijama da deluju u skladu sa zakonima zemlje.

 

“SAD, EU i međunarodna zajednica vidi da smo ‘motor’ od obnove demokratije u zemlji. Juče je bio planiran pokušaj ubistva”, rekao je Zaev i najavio da će nakon izbora predsednika Sobranja politički proces biti nastavljen izborom nove makedonske vlade, koju, kako je rekao, svi očekuju.

Zaeva pretukli batinaši sa fantomkama (Foto: Rojters)
Foto: Rojters

On je čestitao Talatu Džeferiju na izboru, a lidera VMRO-DPMNE i bivšeg premijera Nikolu Gruevskog, predsedavajućeg parlamenta Trajka Veljanoskog, zvaničnika MUP-a Čavkov Mitka i predsednika Đorđa Ivanova i njihove saradnike da su odgovorni za noćašnje nasilje.

“Juče je bio test za građane i Makedoniju”, poručio je Zaev.

 

Inače, kako je ranije saopšteno iz SDSM, Zaev se neće odazvati pozivu predsednika Ivanova na sastanak svih lidera političkih partija na kojem bi se razmatrale mogućnosti za izlazak iz najdublje krize u kojoj se, kako se ocenjuje, Makedonija našla u svojoj istoriji.

 

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor:EPK)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*