VREMENSKA PROGNOZA: Otkrivamo KAKVO VREME da očekujete za Svetog Nikolu i Novu godinu (GRAFIKON)

prognoza
Foto: DNEVNE.RS
Vremenske prilike u decembru, i više su nego pogodne za sve nas. Uglavnom suvo vreme, temperature iznad nule i osećaj proleća usred jeseni, faktori su koji čine da se osećamo dobro i da nam raspoloženje bude na zavidnom nivou, što je valjda i najvažnije.

Sunce, koje se probija kroz oblake, i suvo vreme nisu uobičajeni za ovo doba godine. Iako je većina presrećna što ne mora da gazi po snegu i bljuzgavicama, ima i onih koji ne mogu da dočekaju škripanje snežnog pokrivača i pravljenje Sneška Belića u obližnjem parku.

Ono što vernike i one koji slave Nikoljdan najviše zanima jeste da li će se uoči ove slave, 19. decembra, Srbija zabeleti.

– Svake godine za našu slavu bude veoma hladno. Nekako, uvek nedelju dana pre već napada sneg, ali nam to ne smeta. Gosti su navikli da dolaze i kada je temepratura u minusu, a i postala je tradicija da nam pahulje obeleže Svetog Nikolu – kaže Jovana R. (49), profesorka iz Beograda.

Ovog puta ćemo morati da je razočaramo jer se će se visoke temperature za ovo doba godine sigurno zadržati do tada. Naime, Nikoljdan će, oni koji slave, provesti u veoma neobičajenim uslovima – najviša dnevna temperatura tog dana iznosiće 10 stepeni, uz malu količinu padavina.

Takođe, oni koji se raduju 31. decembru i proslavljanju Nove godine, neće je dočekati uz temeprature u minusu i belinu. Nasuprot tome, očekuje ih ”velikih” 11 stepeni, što je, u odnosu na prošlogodišnji mraz i minus, pravo proleće, zar ne?

Bilo kako bilo, očekuje nas fino vreme. Iskoristite ga jer, ipak će nam nedostajati kad nas budu sačekale mokre i kizave ulice, uporni i dosadni sneg na kolima, i bljuzge, koje nikako nećemo moći da zaobiđemo.

(M. Đ. /dnevno.rs)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*