UŽAS U OSNOVNOJ ŠKOLI: Devojčici drugari sipali OTROV u flašicu sa vodom (INFO)

voda
Foto ilustracija: Dnevne.rs/pixabay
Dijana Pantelić, učenica osnovne škole u Zavlaci kod Krupnja, umalo otrovana u učionici. Kupili preparat za izbacivanje parazita iz stoke i sipali ga drugarici u flašicu vode

NAŠA ćerka Dijana, učenica osmog razreda Osnovne škole u Zavlaci kod Krupnja, samo srećom nije otrovana u školskoj klupi. Četvorica učenika iz njenog odeljenja otišli su 3. marta u poljoprivrednu apoteku i kupili “velenizol”, preparat za izbacivanje parazita iz krupne stoke, sipali ga u Dijaninu flašicu sa vodom, ali je naša ćerka već posle prvog gutljaja shvatila da nešto nije u redu i ispljunula ostatak – kažu Sandra i Milan Pantelić iz Donjih Brezovica.

Preparat koji su Dijanini školski drugovi sipali u flašicu od pola litra, u toj količini rastvara se sa 50 litara vode i daje krupnoj stoci od 1.000 kilograma, objašnjavaju Pantelići.

 

[adsenseyu4]

– Jedan od učenika je rekao Dijani da popije malo vode, ali je ona primetila da je tečnost čudnog ukusa, i samo srećom je ispljunula ostatak – pričaju ogorčeni roditelji. – Uzela je flašicu, odnela je razrednoj i prijavila šta se dogodilo. Kada je nastavnica pozvala tih četvoro učenika, oni su tvrdili da su u Dijaninu flašicu sipali kredu. I na tome se i završilo.

Tek posle nekoliko dana, nastavljaju naši sagovornici, žena koja radi kao čistačica u školi našla je u slivniku kesicu “velenizola”, što joj je bilo sumnjivo i odnela je u zbornicu.

– Direktor škole je tada odreagovao, jer mu je bilo sumnjivo – pričaju Pantelići. – Pozvao je na razgovor učenike koji su kupili otrov i oni su posle pola sata priznali šta su uradili, a zatim su potpisali izjave. Mi smo za to saznali tek posle šest dana kada su nas pozvali u školu. Bili smo zgroženi i uplašeni, jer naše dete je moglo da bude otrovano.

Odmah su, kako kažu, slučaj prijavili policiji u Zavlaci. Direktor škole ih je, kako tvrde, uveravao da će dati sve od sebe da počinioci budu kažnjeni i premešteni u drugu školu. I roditelji i devojčica dali su, u međuvremenu, izjave policiji.

– Za to vreme ova četvorica dečaka su nastavila bahato da se ponašaju po školi, a već u narednim danima jedan je ukrao školsku loptu, a zatim je sa trojicom drugara pobegao sa nekoliko časova. Niko ih nije upisao, jer su se pojavili na kraju nastave sa izgovorom da su se zadržali negde u putu.

Preksinoć je, po rečima Pantelića, u školi održana sednica Nastavničkog veća, na kojoj je izglasano da nestašnim đacima budu samo smanjene ocene iz vladanja.

– U školi nam je rečeno da ništa više ne mogu da preduzmu, a ta ista deca idu i dalje u razred sa našom Dijanom. Tu su pored nje svaki dan i ko može da nam garantuje da neće pokušati da joj urade isto ili nešto slično. Ovaj događaj, sigurni smo, zaslužuje veću pažnju ne samo zbog našeg deteta, već zbog zaštite druge dece – zaključuju Pantelići, koji očekuju reakciju državnih organa.

 

[adsenseyu1]

NISU BILI SVESNI POSLEDICA

DIREKTOR Osnovne škole u Zavlaci, Zoran Aleksić, kaže, za “Novosti”, da je zbog nemilog događaja vođen disciplinski postupak protiv petoro učenika, pa je četvorici ocena iz vladanja smanjena na jedan, a jednom na tri.

– To nije slaba mera – ističe Aleksić. – Moj predlog Nastavničkom veću bio je da ta deca budu premeštena u drugu školu, ali nije dobio većinu glasova. Škola je, u saradnji sa policijom i Centrom za socijalni rad, uložila veliku energiju da se ovaj događaj do detalja ispita. Sve je rasvetljeno, usledile su i sankcije i mislim da se ovakve i slične stvari neće ponoviti. Saslušavajući učenike, shvatio sam da nisu bili svesni šta je moglo da se dogodi njihovoj drugarici, što ih, naravno, ne opravdava.

(Dnevne.rs/Izvor:V.Mitrić,Novosti.rs)

 

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*