U Srbiji od danas PRAVO PROLEĆE, a evo kada će udariti NOVI HLADNI TALAS

šetnja
Foto: Dnevne.rs/pixabay
Posle vikenda, koji će biti topao, a ponegde i sa kišom, Srbiju sledeće nedelje očekuje pravo proleće što kalendarski, ali i po tome što će temperature biti više od 20 stepeni.

Kako za “Blic” kaže meteorolog RHMZ Nedeljko Todorović, cela naredna nedelja biće sunčana i topla, a temperature će se kretati od 18 pa do 23 stepena

– Utorak na sredu moguća je kiša na severozapadu zemlje. Sve do petka biće lepo vreme, ali je tada moguća kiša u većini krajeva – priča on.

 

[adsenseyu4]

Kako kaže, tek krajem meseca, odnosno oko 27. marta, očekuje se zahlađenje sa kišom u celoj zemlji.

Po temperaturama koje se očekuju sledeće nedelje Srbija će biti iznad proseka kada je u pitanju vreme i to za skoro deset stepeni u nekim krajevima. Todorović napominje da je prosek temperatura za ovo doba godine oko 15 stepeni.

cveće
Foto: Dnevne.rs/pixabay

I kalendar nam govori da je proleće na pragu. Prema obavešetenju Astronomskog društva “Ruđer Bošković”, proleće počinje u ponedeljak, 20. marta u 11 sati i 19 minuta.

(Dnevne.rs/Izvor:Lana Gedošević,Blic.rs)

 

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

1 Comment on U Srbiji od danas PRAVO PROLEĆE, a evo kada će udariti NOVI HLADNI TALAS

  1. XsHJvK This particular blog is obviously entertaining as well as informative. I have found a lot of interesting things out of this blog. I ad love to go back every once in a while. Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*