U domu Borisava (14) koji je “PREBIJEN GREŠKOM” : Ima prišivenu jetru, i polomljena rebra (FOTO)

prebijanje
Foto: telegraf
Iako ih je prepoznao u policiji, oni su i dalje na slobodi – revoltirano priča Gorda Šotra, majka pretučenog dečaka koji je posle operacije kod kuće

Borislav Milić (14) iz Beograda brutalno je pretučen, u noći između 4. i 5. marta u parku na Vračaru. Njega je pretukla grupa mladića koji su izleteli iz dva automobila i misleći da je Borislav neko drugi, krenuli da ga udaraju. Odmah nakon batinanja, prevezen je u bolnicu u teškom stanju gde je odmah operisan. Sada je bolje, i oporavlja se kući.

Naša ekipa posetila je njegovu porodicu jer i 11 dana nakon ovog nemilog događaja, iako su počinioci indentifikovani, nisu lišeni slobode.

Borislava smo zatekli u krevetu uvijene glave i previjenog trupa, ali dovoljno u dobrom stanju da nam ispriča šta se te večeri dogodilo. Kaže da se seća da su te noći u park došla petorica momaka, koje su tu poslali vršnjaci sa žurke iz obližnje zgrade.

 

[adsenseyu4]

– Pitali su ko je dirao momke sa žurke i nakon toga su me udarili flašom u glavu, a onda sam pao. Sećam se još da su me nakon toga udarali po stomaku, a nakon toga se ničega više ne sećam. Nisam pobegao, ali dok su me tukli molio sam ih da prestanu, a oni nisu stajali – tužno priča Borislav.

Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

– Pretukla ga je grupa od pet mladića jer se našao u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. Iako ih je prepoznao u policiji, oni su i dalje na slobodi – revoltirano priča Gorda Šotra, majka pretučenog Borislava.

Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

– Jedan od počinitelja ovog zločina odmah sutradan u ranim jutarnjim časovima pobegao je u Crnu Goru, ali mi je inspektor rekao da to nema veze sa Borislavom jer je već imao kupljenu kartu za tamo – nastavlja priču Gorda i kaže da je dobila informaciju da su “osobe koje su mučki tukle i mučile njihovo dete zapravo divni momci, sportisti“.

 

[adsenseyu1]

Borislavu su juče izvađeni konci, a nakon toga je dobio i temperaturu.

Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

– Zbog tih “finih” momaka, sportista, koji su u izveštaju naveli da su ga kao tukli džogerom, moje dete sada ima prišivenu jetru, frakturu lobanje, izvađenu slezinu, polomljena su mu rebra… U bolnici mi je jednog trenutka rekao: “Mama, vidim dve tebe”. Stanje glave se i dalje prati, kod neurohirurga još nismo išli – otkriva očajna Gorda i dodaje:

– Moj sin sada ima traume, ne spava, plaši se kao i svi mi u kući, ali ja nikako neću dozoliti da se na ovome završi. Ovi monstrumi moraju da se nađu tamo gde im je mesto. Molim sve ljude koji bilo šta znaju da nam se obrate i da nam pomognu.

Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

Mirjana Radovanović, koja je angažovana kao punomoćnik od strane roditelja maloletnog Borislava, kaže da su roditelji dobili informaciju od policije da su četiri osobe uhapšene jer su pretukle njihovog sina Borislava i da im je na teret stavljeno krivično delo ubistvo u pokušaju.

 

[adsenseyu1]

– Međutim, ispostavilo se da ove informacije nisu tačne. Nakon provere u policiji i u tužilaštvu utvrdila sam da niko nije zadržan ni pritvoren, i da policija ne zna ko su izvršioci, i da predmet radi Odeljenje za maloletnike – Šesto odeljenje – rekla je Mirjana za Telegraf.

Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

Predmet je iz policije prosleđen Tužilaštvu – Odeljenju za maloletnike, iako niko od izvršilaca nije maloletan, i izvršioci su označeni kao n.n lica.

– Branislav je video svoje napadače, identifikovao, imenom i prezimenom i o tome su roditelji obavestili policiju, ali napadači i dalje nisu saslušani u svojstvu osumnjičenih, niti je organizovano njihovo prepoznavanje od strane oštećenog, shodno članu 90 Zakona o krivičnom postupku – tvrdi Radovanovićeva.

Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

Nije joj jasno kako postoji puno svedoka očevidaca događaja, a da policija i dalje ne zna ko su počinioci, kao ni to što u tužilaštvu za maloletnike stoji da su u pitanju n.n. lica.

 

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Izvor:S.V/J.M,Kurir.rs)

 

[adsenseyu2]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*