TRAGIČNA SUDBINA: Najbolji prijatelji, zaposlili se istog dana, ZAJEDNO SU OTIŠLI U SMRT

Kragujevac
Foto: Privatna arhiva
Ugašena je svaka nada u porodicama Nikolić, Kovačević i Kostić. Pirotehničari nastradali u eksploziji u Tehničko-remontnom zavodu kod Kragujevca, koji su se od 28. februara vodili kao nestali, a čija su tela juče pronađena u ruševinama, Željko Nikolić (45) i Dejan Kovačević (42), bili su najbolji drugovi.

Zaposlili su se u vojnoj ustanovi istog dana, i u njoj, nakon 24 godine, i poginuli. Porodice stradalih pirotehničara zavijene su u crno. U porodici Kovačevića, supruga Ivana je bila gotovo nema od bola.

– Predstavnici vojske su u večernjim satima zakucali na vrata, i saopštili mi da su u ruševinama pronađena tela. Uz to, rečeno nam je da mora da se uradi DNK analiza, kako bi se izvršila identifikacija, i to od brata mog pokojnog muža Dalibora, ili od njegovih roditelja. Nema reči koja može da opiše koliko nam je teško, ali, nakon tri dana agonije, neizvesnosti i čekanja, makar znamo ishod. Pretpostavljala sam da će ovako da se završi, ali sam ipak gajila tračak nade da je živ – priča Ivana i dodaje da je njen muž bio u prostoriji u kojoj se dogodila eksplozija.

 

[adsenseyu4]

Dejan Kovačević sa ženom i decom

Foto: privatna arhiva

– Svi u porodici smo zanemeli od tuge. I njegovi roditelji, i ja. Bio je moja najveća podrška, najdivniji čovek na svetu. Dok sam živa, sećaću se samo lepih uspomena na njega, jer to je čovek za koga niko nikada nije imao ružnu reč – kroz suze kaže Ivana, koja je ostala sama sa dvoje maloletne dece.

Porodice koje su od trenutka tragedije, od 15 sati i 19 minuta, kada je eksplodirao pogon za rasklapanje i uništavanje eksplozivnih sredstava, dok su radnici i vatrogasci pokušavali da ugase požar, bile u kontaktu, sada znaju jedno – sahraniće Dejana i Željka istog dana.

 

[adsenseyu1]

Vladika Šumadijski gospodin Jovan je pokrenuo inicijativu da im se održi zajedničko opelo. U Kragujevcu, petak je dan žalosti.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, sinoć su pronađena tri tela na mestu razorne eksplozije, od kojih su juče izvučena dva, a treće će ispod ruševina biti izvučeno danas, jer je noć odložila ovu akciju.

Među trojicom nestalih, je i vojno lice, kapetan Darko Kostić.

Inače, potpukovnik Miroslav Perišić, čije je telo pronađeno odmah nakon eksplozije, sahranjen je juče uz najviše vojne, državne i verske počasti. Posthumno ga je Šumadijska eparhija odlikovala ordenom Svetog Simeona Mirotočivog.

(Dnevne.rs/Izvor:Nebojša Radišić , B. B,Blic.rs)

 

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*