TAJNA BRAKOVA OLIVERE MARKOVIĆ: Malo poznati detalji iz života čuvene glumice (INFO)

glumica
Foto: Arhivska fotografija
Jedna od najpoznatijih glumica sa prostora bivše Jugoslavije provela je u braku ukupno 50 godina.

Olivera Marković (1925-2011) bila je glumica, istinska diva, svestrana žena koju su prožimale sve grane umetnosti, lepotica koja je osmehom zaustavljala saobraćaj, dama koja je glasom razoružavala svakog ko bi u nju pogledao.)

Rođena je u Beogradu kao Olivera Đorđević. Bila je jedna od najangažovanijih umetnica svoga doba, koja svoje talente nije štedela, umetnosti se davala i više nego što je mogla.

Nesuđena apsolventkinja istorije umetnosti, upisala je Fakultet dramskih umetnosti, a potom je gluma postala njen život. U jednom intervjuu, kada je obeležavala 50 godina karijere, rekla je da je njena tajna u tome što ona duboko poštuje publiku koja je voli. 

Printskrin: Youtube

Zbog toga što je javnosti ostala poznata pod prezimenom Marković i kao bivša žena barda jugoslovenskog teatra Radeta Markovića, sa kojim ima sina – čuvenog srpskog reditelja Gorana Markovića, malo je poznato da se posle 19 godina braka 1964. godine, iste godine kada se razvela,udala za glumca Dušana Bulajića, rođenog brata reditelja Veljka Bulajića.

Još manje je poznato da je sa glumcem Dušanom Bulajićem bila u braku punu 31 godinu, sve do njegove smrti 1995. godine. U jednom od intervjua koji je davala posle njegove smrti rekla je da se bolu koji oseća nakon njegovog odlaska ne može otrgnuti.

U intervjuu za list Nada 1981. bračni par Marković-Bulajić ispričao je anegdotu, kako prenosiYugopapir, kada je neki dečak prišao da traži autogram od nje, a potom zamolio Dušana Bulajića da mu da autogram rečima:

– Čika Rade, da li biste mi vi dali autogram?

(Dnevne.rs /Tanja Milanović, Telegraf.rs)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*