SVI DETALJI STRAVIČNE TRAGEDIJE: Momak nastradale devojke ne može da progovori (FOTO)

devojka
Foto: Fejsbuk
Marina Petkuc (20) iz Zrenjanina i Marinel Vukovan (52) iz Torka, poginuli su, a još šestoro je povređeno u stravičnom sudaru, noćas oko dva sata, na putu Novi Sad – Bečej, kod Bačkog Gradišta.  Svi putnici iz oba automobila vraćali su se iz svatova Klementine Virag, jedne od povređenih.

Do nesreće je došlo kada je Marinel Vukovan, koji se nalazio za volanom “mazde” pokušao da pretekne “pežo” za čijim je volanom bio Davor Vesić. U jednom trenutku, Vukovan je izgubio kontrolu nad “mazdom”, udario u zadnji točak “pežoa” koji je, od siline udara, počeo da se prevrće i završio u jarku.

GLUMILA JE U „SREĆNIM LJUDIMA“,POVUKLA SE ZBOG PORODIČNE TRAGEDIJE: Ovu GLUMICU gledaćemo u ulozi Jelenine majke u „Ubicama moga oca“ (FOTO)

U trenutku nesreće u “mazdi” su se nalazili Vukovan, koji je mladin ujak, njegov sin Jovan (17) i najmlađi mladin brat, David (15). U drugom automobilu, uz vozača i kuma Vesića, nalazila se i mlada Klementina Virag, njena kuma i, ujedno, kumova devojka, Marina Petkuc, kao i mladini 18-godišnji brat K. V. i maloletna sestra E. V.

U kući Vesića juče se čuo samo plač. Kum, koji je izgubio devojku, pod lekovima je, a njegova majka kaže da gotovo i nije u stanju da razgovara. Iako nije direktno kriv za nesreću, uporno oseća odgovornost.
– Čim pokuša da priča, on zaplače. Nje nema… Znate, ona je bila njegova devojčica. Nismo se čuli sa njenim roditeljima, iskreno, ne znam ni sama šta bih im rekla. Šta može da se kaže nekome ko je dete izgubio? Trebalo je da se veselimo, a mi plačemo – priča Zorana Vesić.

Kako ona kaže, danas su im se javili Viragovi da potvrde da su mlada i njena beba dobro, bar jedna dobra vest u celoj nesreći. Najbliži rođaci su otišli u Novi Sad da se pobrinu za najmlađe povređene.

– Tek smo pre pola sata dobili vest da su stabilno. Od brige ne možemo ni da dišemo. I samo se pitam šta je tom čoveku trebalo da seda za volan u takvom stanju? Pa, vozio je svoje dete. Pogledajte šta se dogodilo – svi ti životi uništeni – kaže ona. U kući porodice Vukovan u Torlaku, jednako je napeto. Marinelova majka i ujak čekaju vesti od njegove ćerke i zeta koji su pošli u Novi Sad da se pobrinu za dete.

VELIKI NEDELJNI HOROSKOP za period od 16. do 23. jula 2017. godine (POSAO ,ZDRAVLJE, LJUBAV)

– Šta da vam kažem? Ništa mi još ne znamo. Znamo samo da je tragedija i nadamo se da je dete dobro. Čekamo i policiju. Toliko – kaže Merinelov ujak i spušta slušalicu.

Inače, Vesić i Klementina, koja je u drugom stanju, pregledani su Urgentnom centru i, nakon zbrinjavanja lakših povreda, pušteni su kući. Mladin brat K. V. zadržan je sa teškim opštim stanjem u intenzivnoj nezi Urgentnog centra u Novom Sadu. Sin vozača mazde J. V, kao i mlađi brat i sestra Virag zbrinuti su u Dečijoj bolnici u Novom Sadu. O njihovom zdravstvenom stanju još nema vesti. Prema nekim tvrdnjama mladin ujak je pio alkohol, a da li je to tačno i u kojoj meri znaće se posle analize. Toksikološki nalaz, koji se očekuje do utorka, trebalo bi da pokaže da li su oba vozača imali alkohola u krvi.

– Udarac je, kažu, bio toliko jak da je sirota devojka ispala kroz prozor, a ujaka su našli čak u njivama, kraj puta. Najgore je prošao najmlađi mladin brat koji je pao između sedišta, kod menjača – priča jedna od rođaka porodice Virag. Zvanični rezultati policijske istrage, kao i saopštenje Policijske uprave Bečej očekuje se u ponedeljak.

 

(Dnevne.rs/Izvor:Hana Đunđerov,Blic.rs)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*